· · Коментари: 0
нега коже

Мучи вас СУВА КОЖА: Навике које смо скоро сви усвојили, а значајно ПОГОРШАВАЈУ ОВАЈ ПРОБЛЕМ

Ове навике су нам скоро свима постале рутина, а знатно могу да исуше кожу.

1645090766_girl-g665bd0a45_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Нагле температурне промене могу крајње неповољно да утичу на кожу и да је учине дехидрираном. Хладан и сув ваздух може изазвати осећаје затезања, свраба и љуштења. Никоме није пријатно када такве промене уоче на свом лицу.

Прочитајте још: ЈАБУКОВО СИРЋЕ У НЕЗИ КОЖЕ: Чудотворна моћ у скидању СТАРАЧКИХ пега

фото: Пинтерест

Дерматолози истичу: „Углавном је кожа сува зими када падне температура и влажност. Природну баријеру за заштиту коже може оштетити сув ваздух, који повец́ава губитак воде из коже. У нормално хидрираној кожи, лојне жлезде производе себум. Ово делује као заштитна баријера која спречава испаравање воде. Али суво и хладно окружење, заједно са леденим ваздухом зими, ометају ову нормалну способност коже."

Међутим, дерматолози истичу које навике могу знатно погоршати овај проблем и шта би то одмах требало да промените!

1. Тотална промена навика туширања

Пре туширања пожељно је да користите суву четку како бисте отклонили мртве ћелије. Не туширајте се превише врућом водом и не више од 10 минута. Пожељно би било да осушите кожу 3 минута након туширања и да онда нанесете крему за тело.

Фото: пинтерест

2. Одећа

Памучна одећа мање иритира кожу од неких других материјала, нпр. вуне. Такође, ставите рукавице када је хладније време, како бисте заштитили кожу на рукама.

Прочитајте још: Најпознатији ХОЛИВУДСКИ ШМИНКЕРИ ОТКРИВАЈУ: Мејкап трендови који ће завладати у 2022.години (ФОТО)

3. Смањите унос нездраве хране

Брза храна, шећер или прерађена храна не само што су лош избор уколико желите да смршате, већ изузетно лоше могу деловати на кожу. Осим тога, ако вам је кожа сува - смањите унос житарица. Можда вам то не би пало на памет, али ове намирнице садрже материје које нагло подижу инсулин, што може погоршати иритацију коже.

4. Уврстите у ваш мени више рибе

Риба је сјајан извор омега-3 масних киселина које имају умирујуће дејство на кожу. Кокосово уље и ланено семе такође су одличан избор јер су обогаћене овим киселинама. Ове две намирнице савршебно иду у салате, смутије и каше.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.