Oglas
· · Komentari: 0
nega kože

Muči vas SUVA KOŽA: Navike koje smo skoro svi usvojili, a značajno POGORŠAVAJU OVAJ PROBLEM

Ove navike su nam skoro svima postale rutina, a znatno mogu da isuše kožu.

1645090766_girl-g665bd0a45_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Nagle temperaturne promene mogu krajnje nepovoljno da utiču na kožu i da je učine dehidriranom. Hladan i suv vazduh može izazvati osećaje zatezanja, svraba i ljuštenja. Nikome nije prijatno kada takve promene uoče na svom licu.

Pročitajte još: JABUKOVO SIRĆE U NEZI KOŽE: Čudotvorna moć u skidanju STARAČKIH pega

foto: Pinterest

Dermatolozi ističu: „Uglavnom je koža suva zimi kada padne temperatura i vlažnost. Prirodnu barijeru za zaštitu kože može oštetiti suv vazduh, koji povećava gubitak vode iz kože. U normalno hidriranoj koži, lojne žlezde proizvode sebum. Ovo deluje kao zaštitna barijera koja sprečava isparavanje vode. Ali suvo i hladno okruženje, zajedno sa ledenim vazduhom zimi, ometaju ovu normalnu sposobnost kože."

Međutim, dermatolozi ističu koje navike mogu znatno pogoršati ovaj problem i šta bi to odmah trebalo da promenite!

1. Totalna promena navika tuširanja

Pre tuširanja poželjno je da koristite suvu četku kako biste otklonili mrtve ćelije. Ne tuširajte se previše vrućom vodom i ne više od 10 minuta. Poželjno bi bilo da osušite kožu 3 minuta nakon tuširanja i da onda nanesete kremu za telo.

Foto: pinterest

2. Odeća

Pamučna odeća manje iritira kožu od nekih drugih materijala, npr. vune. Takođe, stavite rukavice kada je hladnije vreme, kako biste zaštitili kožu na rukama.

Pročitajte još: Najpoznatiji HOLIVUDSKI ŠMINKERI OTKRIVAJU: Mejkap trendovi koji će zavladati u 2022.godini (FOTO)

3. Smanjite unos nezdrave hrane

Brza hrana, šećer ili prerađena hrana ne samo što su loš izbor ukoliko želite da smršate, već izuzetno loše mogu delovati na kožu. Osim toga, ako vam je koža suva - smanjite unos žitarica. Možda vam to ne bi palo na pamet, ali ove namirnice sadrže materije koje naglo podižu insulin, što može pogoršati iritaciju kože.

4. Uvrstite u vaš meni više ribe

Riba je sjajan izvor omega-3 masnih kiselina koje imaju umirujuće dejstvo na kožu. Kokosovo ulje i laneno seme takođe su odličan izbor jer su obogaćene ovim kiselinama. Ove dve namirnice savršebno idu u salate, smutije i kaše.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas