· · Коментари: 0

На време предупредите старење коже на рукама: Савети које морате испоштовати ако желите да вам руке буду што дуже меке и глатке

Као што се старамо о свом лицу и коси, потребно је пођеднако уложити труда и у негу коже руку

1654880928_pexels-pixabay-460295.jpg
Фото: Pexels

Са проласком година и наша кожа губи елсатичност и једрину, па постаје сува и беживотна. Наше руке иако нису у фокусу саговорника као лице, и те како су део тела који је изузетно важан. Према неким испитивањима, чак 80% људи признало је да примети како изгледају руке друге жене када дођу у контакт са њом. То значи да руке постају број 1 који забрињава припаднице лепшег пола.

Други подаци говоре да је чак 42% одсто жена изјавило да су већ у 34. години приметили да руке почињу да им изгледају старо, а 33% њих је изразило бојазан од тога како ће им овај део тела изгледати на фотографијама.

Прочитајте још: Која вам је омиљена боја кармина? Руж за усне описује ваш карактер

Међутим, руке се и даље мање негују у односу на остатак тела, поготово лице. Међутим, потребно је на време повести рачуна, јер кад уочимо прве знакове старења коже, већ је касно.

Савети

Прва ствар о којој морате повести рачуна јесте температура воде којом перете руке. Избегавајте превише топлу или хладну воду. Млака вода је идеална, а препоручује се да користите сапун који садржи већи проценат уља.

После туширања, када нанесете млеко на тело, обавезно намажите и руке. Како су поре после купања отвореније, посебно је важно да тада хидрирате кожу.

Користите рукавице када чистите кућу, нарочито када користите јаке хемикалије. Неки стручњаци деле мишљење да управо чишћење без рукавица спада у један од најчешћих фактора који оштећују кожу.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.