· · Коментари: 0

Одрадите детокс лица и спремни дочекајте лето: Испоштујте ове савете за блиставу и здраву кожу

Детоксикација лица пођеднако је важна као и редовно наношење препарата

1654502338_pexels-cottonbro-3997982.jpg
Фото: Пеxелс

Кожа је највећи човекoв орган и изузетно је важно одражавати је здравом и хидрираном споља и изнутра. Често су промене на кожи први сигнал да телу недостају одређени витамини и минерали. Када у свакодневној рутини неге коже радимо нешто погрешно можемо приметити акне, ситне боре, црвенило..

Да бисте својој кожи обезбедили потпуну негу и хидратацију, није довољно само наношење крема и редовно умивање. Потребно је да јој уз то обезбедите и повремену детоксикацију.

Детоксикација лица заправо је потпуније чишћење од токсина, прљавштине, масноћа, остатака шминке који остају упркос умивању. Управо све наведено може зачепити поре или отежати периферну циркулацију, што дефинитивно доприноси старијем и уморнијем изгледу коже.

Детоксикација подразумева комбинацију препарата, избалансиране исхране, као и хидратацију споља и изнутра. то није само један напитак или крема коју ћете нанети, већ неколико корака који се предузимају с времена на време.

1. Избалансирана исхрана

Избегавањем шећера, алкохола, кафе, брзе и прерађене хране ваша кожа ће вам бити изузетно захвална. Више свежег воћа и поврћа обезбедиће кожи сјај, хидратацију и еластичност која јој је неопходна. Размислите да обогатите свакодневни мени намирницама попут шаргарепе, грожђа, кеља, орашастих плодова, рибе, авокада..

Прочитајте још: Важан део прескачемо приликом прања лица, а може да изазове појаву бубуљица

2. Више чајева

Зелени чај, чај од коприве, ђумбира или маслачка биће фантастичан избор. Управо ове биљке одликују снажна противупална дејства, поспешују рад јетре и бубрега, а могу умањити и тзв. "црне кесице" испод очију. Зелени чај попијте уместо кафе - обезбедиће вашем телу довољно кофеина, а уз то је и богат антиоксидансима.

3. Више масажи и сауна

Редовне масаже и сауне имају двоструке бенефиције по ваше здравље - оимажу вам да избаците нагомилане токсине из организма и да релаксирате мишиће и цело тело. Рецимо, након три узастопна боравка у сауни може се избацити и до литар и по зноја, а са њим и разне врсте токсина и тешких метала.

4. Минимално 2л воде дневно

Сигурно вам је досадило да слушате о важности испијања 2л воде дневно, али увек имајте на уму бенефите по ваше здравље. Избацићете токсине, убрзати метаболизам и пробаву, а уз то и циркулацију.

5. Редовна физичка активност

Потудите се да одвојите барем 30 минута или сат времена дневно за физичку активност и везбање. Можете шетати, возити бицикл и урадити неколико вежби.

6. Ујутру попијте млаку воду са лимуном

Брза и једноставна детоксикација организма коју свако може да приушти. Чим устанете попијте чашу млаке воде са лимуном.

Прочитајте још: Током врелих дана ЛАНЕНА ОДЕЋА је најбољи избор и за посао и за шетњу! Доносимо 3 разлога зашто је обавезна током ЛЕТА

7. Редован пилинг лица

Пилинг је јако битна ставка, на коју се често заборавља. Пожељно је одрадити пилинг лица два пута недељно јер тиме одстрањујете слој мртвих ћелија са коже, осттаке шминке и накупљене нечистоће.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.