Oglas
· · Komentari: 0

Odradite detoks lica i spremni dočekajte leto: Ispoštujte ove savete za blistavu i zdravu kožu

Detoksikacija lica pođednako je važna kao i redovno nanošenje preparata

1654502338_pexels-cottonbro-3997982.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Koža je najveći čovekov organ i izuzetno je važno odražavati je zdravom i hidriranom spolja i iznutra. Često su promene na koži prvi signal da telu nedostaju određeni vitamini i minerali. Kada u svakodnevnoj rutini nege kože radimo nešto pogrešno možemo primetiti akne, sitne bore, crvenilo..

Da biste svojoj koži obezbedili potpunu negu i hidrataciju, nije dovoljno samo nanošenje krema i redovno umivanje. Potrebno je da joj uz to obezbedite i povremenu detoksikaciju.

Detoksikacija lica zapravo je potpunije čišćenje od toksina, prljavštine, masnoća, ostataka šminke koji ostaju uprkos umivanju. Upravo sve navedeno može začepiti pore ili otežati perifernu cirkulaciju, što definitivno doprinosi starijem i umornijem izgledu kože.

Detoksikacija podrazumeva kombinaciju preparata, izbalansirane ishrane, kao i hidrataciju spolja i iznutra. to nije samo jedan napitak ili krema koju ćete naneti, već nekoliko koraka koji se preduzimaju s vremena na vreme.

1. Izbalansirana ishrana

Izbegavanjem šećera, alkohola, kafe, brze i prerađene hrane vaša koža će vam biti izuzetno zahvalna. Više svežeg voća i povrća obezbediće koži sjaj, hidrataciju i elastičnost koja joj je neophodna. Razmislite da obogatite svakodnevni meni namirnicama poput šargarepe, grožđa, kelja, orašastih plodova, ribe, avokada..

Pročitajte još: Važan deo preskačemo prilikom pranja lica, a može da izazove pojavu bubuljica

2. Više čajeva

Zeleni čaj, čaj od koprive, đumbira ili maslačka biće fantastičan izbor. Upravo ove biljke odlikuju snažna protivupalna dejstva, pospešuju rad jetre i bubrega, a mogu umanjiti i tzv. "crne kesice" ispod očiju. Zeleni čaj popijte umesto kafe - obezbediće vašem telu dovoljno kofeina, a uz to je i bogat antioksidansima.

3. Više masaži i sauna

Redovne masaže i saune imaju dvostruke beneficije po vaše zdravlje - oimažu vam da izbacite nagomilane toksine iz organizma i da relaksirate mišiće i celo telo. Recimo, nakon tri uzastopna boravka u sauni može se izbaciti i do litar i po znoja, a sa njim i razne vrste toksina i teških metala.

4. Minimalno 2l vode dnevno

Sigurno vam je dosadilo da slušate o važnosti ispijanja 2l vode dnevno, ali uvek imajte na umu benefite po vaše zdravlje. Izbacićete toksine, ubrzati metabolizam i probavu, a uz to i cirkulaciju.

5. Redovna fizička aktivnost

Potudite se da odvojite barem 30 minuta ili sat vremena dnevno za fizičku aktivnost i vezbanje. Možete šetati, voziti bicikl i uraditi nekoliko vežbi.

6. Ujutru popijte mlaku vodu sa limunom

Brza i jednostavna detoksikacija organizma koju svako može da priušti. Čim ustanete popijte čašu mlake vode sa limunom.

Pročitajte još: Tokom vrelih dana LANENA ODEĆA je najbolji izbor i za posao i za šetnju! Donosimo 3 razloga zašto je obavezna tokom LETA

7. Redovan piling lica

Piling je jako bitna stavka, na koju se često zaboravlja. Poželjno je odraditi piling lica dva puta nedeljno jer time odstranjujete sloj mrtvih ćelija sa kože, osttake šminke i nakupljene nečistoće.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas