· · Komentari: 0
SAVETI

Pet stvari koje dermatolozi uvek rade pre spavanja za LEPŠU KOŽU, a preporučuju ih svima

Uvek smo u potrazi za novim savetima i predlozima beauty proizvoda koji će poboljšati postojeću beauty rutinu, a za takve savete najbolje je poslušati one kojima je koža specijalnost - dermatologe.

1609598182_Depositphotos_50145887_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Četiri dermatologa za Byrdie su otkrili kojih pet stvari baš uvek rade pre spavanja u noćnoj rutini kako bi im koža bila lepa i negovana, a savetuju ih svima. 

Pročitajte još: Napravite sami: Jednostavna maska za čišćenje lica

Nežno uklonite ostatke šminke

Iako je to jedan od prvih beauty saveta koje smo dobili, treba neprestano naglašavati koliko je bitno skinuti šminku pre spavanja. Prilikom čišćenja, pobrinite se da se ukloni kompletan make up i nečistoće s lica, a pritom koristite nežne čistače koji neće narušiti barijeru ili izazvati iritacije na koži. Preporučuje se korišćenje proizvoda koji u svojim formulama ne sadrže parfeme.

Koristite proizvode s anti-age predznakom

Kad je reč o proizvodima s anti-age formulacijama, dermatolozi su ozbiljni i zaobilaze sastojke čija efikasnost nije naučno dokazana. Retinoli i glikolna kiselina pripadaju, između ostalog, sastojcima koji će se pronaći u serumima i kremama za noćnu beauty rutinu. 

Pročitajte još: Nega lica nakon 35. godine: Šta obavezno treba da postane rutina?

Foto: Depozit

Neka oči i usne budu priroritet

Dermatolozi se slažu - ako ste zakoračili u tridesete godine, usne i osetljivo područje oko očiju treba dodatno negovati i hidrirati. Isprobajte kreme za područje oko očiju koje nisu preagresivne za to tanko područje, a za usne birajte super-hidratantne proizvode s kojima će usne biti negovane tokom cele godine. 

Ne zaboravite područje vrata i dekoltea

Večernja beauty rutina ne završava na licu, već se proteže sve do vrata i dekoltea. Vrat je često zanemareno područje, ali na njemu se znakovi starosti mogu vrlo lako videti. Na području vrata i dekoltea isprobajte proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu za hidrataciju i sastojke poput salicilne kiseline i vitamina B5. 

Pročitajte još: NIKADA NE STAVLJAJTE MLEKO ZA TELO NA LICE, a evo i zbog čega!

Hidratantna krema je obvezna

Baš kao i skidanje šminke čistačima za lice, i nanošenje hidratantne kreme nezaobilazan je korak u svakodnevnoj, i večernjoj i jutarnjoj, beauty rutini. Ipak, stručnjaci tvrde da u ovom slučaju obratite pažnju na hidrataciju i da skupocene kreme ne znače uvek i kvalitet, pa možete odabrati i proizvode s najjednostavnijim sastojcima. Umesto toga, akcenat stavite na anti-age proizvode. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.