Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Топла домаћа маска против испуцалих крајева и ОПАДАЊА КОСЕ са медом (РЕЦЕПТ)

Спречите опадање косе, ојачате танку и слабу косу и спремно дочекајте зимске дане.

1635546521_woman-g63c085b8e_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ниске температуре ваздуха имају негативне последице и на квалитет косе, пресвега на пуцање крајева косе, па се коса лакше замрси, ућеба и последично долази до убрзаног опадања власи. Уместо да идете на скупе третмане код фризера, или козметичара са боцкањем у власиште, определите се за домаћу маску за косу.

Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)

Састојци за припрему маске:

  • 1 супена кашика топлог млека
  • 1 чајна кашичица меда
  • 20 грама свежег квасца

Припрема и употреба маске за косу:

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Помешати све састојке, па оставити на топло место да ферментира, нарасте квасац 15 до 20 минута.

Добијену смесу нанети на чисту, влажну косу, од корена према врховима. Може се наносити и на неопрану косу. Умотати најлонском врећицом и топлим пешкиром. Овакве маске захтевају утопљавање да би се створили оптимални услови за раст колонија гљивица квасца. Са њиховим повећањем, повећава се концентрација протеина, витамина и минерала, који продиру у фоликулу длаке.

Прочитајте још: УЛАЗНА ВРАТА у јесењем стилу - Једноставне ИДЕЈЕ које можете сами спровести у дело! (ФОТО/ВИДЕО)

Уколико процури, пробајте други пут са мање млека. Оставити на глави најмање сат времена, понекад 2 до 3 сата, што дуже – то боље. После тога опрати шампоном, ако користите на суву, неопрану косу. Ако стављате на чисту, влажну косу, опрати само водом и са мало балзама. Мирис, који ћете осетити за време деловања маске, нестаје након прања, када се коса у потпуности осуши.

Неко прави ову маску и без млека. На комад квасца стави се кашичица меда, ништа више. Кад квасац нарасте, а то се догађа брзо, додати кашичицу рицинусовог или маслиновог уља. Држати на коси најмање сат времена, понекад 2 до 3 сата, што дуже – боље. После тога опрати шампоном, ако користите на неопрану косу. Ако стављате на чисту, опрати само водом и са мало балзама.

Након ових третмана, коса је здравија, гушћа, обновљена, сјајна и с пуно волумена!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas