Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Topla domaća maska protiv ispucalih krajeva i OPADANJA KOSE sa medom (RECEPT)

Sprečite opadanje kose, ojačate tanku i slabu kosu i spremno dočekajte zimske dane.

1635546521_woman-g63c085b8e_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Niske temperature vazduha imaju negativne posledice i na kvalitet kose, presvega na pucanje krajeva kose, pa se kosa lakše zamrsi, ućeba i posledično dolazi do ubrzanog opadanja vlasi. Umesto da idete na skupe tretmane kod frizera, ili kozmetičara sa bockanjem u vlasište, opredelite se za domaću masku za kosu.

Pročitajte još: Šta STIL vaše kuhinje govori o LIČNOSTI? (FOTO)

Sastojci za pripremu maske:

  • 1 supena kašika toplog mleka
  • 1 čajna kašičica meda
  • 20 grama svežeg kvasca

Priprema i upotreba maske za kosu:

Pročitajte još: Šta je mit a šta istina: Zbog čega su usne ISPUCALE, i kakav vam BALSAM treba tokom hladnijih dana?

Pomešati sve sastojke, pa ostaviti na toplo mesto da fermentira, naraste kvasac 15 do 20 minuta.

Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu. Umotati najlonskom vrećicom i toplim peškirom. Ovakve maske zahtevaju utopljavanje da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

Pročitajte još: ULAZNA VRATA u jesenjem stilu - Jednostavne IDEJE koje možete sami sprovesti u delo! (FOTO/VIDEO)

Ukoliko procuri, probajte drugi put sa manje mleka. Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2 do 3 sata, što duže – to bolje. Posle toga oprati šamponom, ako koristite na suvu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i sa malo balzama. Miris, koji ćete osetiti za vreme delovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Neko pravi ovu masku i bez mleka. Na komad kvasca stavi se kašičica meda, ništa više. Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati kašičicu ricinusovog ili maslinovog ulja. Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2 do 3 sata, što duže – bolje. Posle toga oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom i sa malo balzama.

Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija, gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas