Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Златни или сребрни накит? Ево како да одредите који боље пристаје вашем тену

Изаберите онај који је за вас идеалан

1697806381_shutterstock_1966151602.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Без обзира да ли купујете накит за вољену особу или сте у потрази за новом огрлицом или наруквицом за себе, избор се обично своди на злато или сребро.

Ови савети ц́е вам помоц́и да утврдите који племенити метал вам најбоље пристаје.

Који је ваш стил?

Коју врсту накита волите? Да ли више волите неколико добрих комада финог накита или бисте радије носиле више бижутерије?

Ако купујете за себе и покушавате да одредите свој стил, најбоље је куповати накит у продавници. На овај начин можете пробати накит и видети како изгледа на вашој руци. Носите мајицу или блузу са којом планирате да носите одређени комад накита. Чак и ако купујете путем интернета, потражите сличне комаде у продавници да би видели како изгледају. Позовите пријатеље да вам помогну.

Ако купујете за неког другог и имате довољно времена, погледајте какав накит преферира та особа и шта најчешће носи. Ако сте у могуц́ности, питајте их о њиховом избору. Само зато што имају сав златни накит не значи да не желе да прошире своју колекцију са више сребра.

Који накит најбоље пристаје вашем тену?

Само зато што вам се свиђе злато и сребро, не значи да ће подједнако добро изгледати на вашој кожи. Прво, одредите свој тонус коже. Зглоб је добро место за почетак. Особе светлијег тена имају плавичасте вене на кожи. Ако су вене зеленкасте боје, имате топли тон коже. Људи са црвеном косом обично имају топле тонове коже.

Ако имате „хладни“ тон коже, накит од сребрна, белог злата и платине ц́е добро одговарати вашој кожи. Жене са топлим тоном коже треба да се држи злата, месинга и бакра. Наравно, ово нису правила којих се треба стриктно продржавати.

Трајност и цена

Боја није једина ствар коју треба размотрити када се бира накит. Добро је познато да је злато много скупље од сребра. То је зато што је ретки метал. Сребрни накит је леп, али се може оштетити током времена. Злато је доступно у жутој, ружичастој и белој боји. Свака врста злата је третирана другачије и то може да утиче на трајност. Такође, количина злата или сребра у комаду може да направи разлику. Сав накит направљен од правог злата или сребра треба да има ознаке које вам говоре да је комад накита направљен у потпуности од злата или сребра. Сребро ц́е бити означено са бројем "925". Златни накит ц́е бити обележен каратима, као што је 14к злата.

Без обзира да ли се одлучите за златни или сребрни накит, морате га редовно чистити. Чувајте накит на сувом месту, а не у поткровљу или подруму где температуре варирају.

Ако ускоро планирате да купите скупи комад накита од злата или сребра посаветујте се са продавцима у радњи. У свакој финој продавници накита, продавци би требало да буду довољно потковани знањем и помогну вам да донесете праву одлуку за себе или ваше вољене особе.

Након што сте изабрали своју нову огрлицу, наруквицу или прстен носите их са поносом и што је чешц́е могуц́е.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas