Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да сребрном накиту вратите сјај? Поступак је брз, а све већ имате у кухињи

Сребро се често током времена испрља и потамни

1690299600_shutterstock_1692263779.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Тако запрљан накит свакако да не изгледа лепо и да захтева добро чишћење. Уместо да избегавате ношење свог омиљеног комада накита ево како да га поново вратите у употребу.

Узрок промене боје сребрног накита је сумпор диоксид у ваздуху. Када накит дође у контакт са ваздухом, он оксидира, изазивајући тамњење. Већина нас би вероватно прво помислили да однесе накит на неко специјализовано место за чишћење сребра.

Уколико имате накит од ћилибара, не вреди трошити новац на готове препарате. Да бисте очистили такав накит, довољно је користити обичну пасту за зубе. Овај производ се налази у сваком дому, тако да је најекономичнији начин чишћења сребра. Резултат је да се накиту враћа сјај и поново изгледа веома ефектно.

Сода бикарбона је један од најлакших начина за чишћење поцрнелог сребра. Свака домаћица је вероватно више пута користила у току чишћења овај производ. Захваљујући натријуму, поцрнело сребро ће повратити свој некадашњи шарм и сјај. То је одличан начин да освежите свој омиљени накит.

Биће вам потребна стаклена посуда и алуминијумска фолија да завршите кораке. Започните чишћење тако што ћете дно посуде обложити фолијом. Уверите се да је сјајна страна фолије буде споља. Када се алуминијумска фолија за чишћење сребра стави у чинију, унутра додајте 1 кашику соде бикарбоне.

Једино што преостаје јесте да унутра ставите прљави сребрни ланчић или други накит. На крају у чинију сипајте топлу воду. Тада се може приметити стварање пене.

После десетак минута извадите сребро, исперите га под млазом топле воде и обришите меком крпом. Чишћење сребра содом бикарбоном требало би да учини да ваше сребрне минђуше или други накит засијају као нови.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas