Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

Знате ли како се ПРАВИЛНО наноси КРЕМА на лице? Није онако како сте мислили

Утрљате крему и мислите да је то то, е па није баш тако! Стручњаци кажу другачије.

1602334800_Depositphotos_209618536_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Свака жена има свој начин наношења производа за негу лица, али наношење треба највише да зависи од тога који производ наносимо. 

Производ се може притиснути, тапкати или мазати по лицу. Серум увек треба само притиснути дланом о кожу, никако га не мазати, а крему за лице треба притиснути дланом или тапкати јагодицама прстију по кожи.

Можда звучи чудно да не треба да утрљате крему у кожу, али такође морате да обратите пажњу на то колико је крема коју наносите густа. Тапкањем и утискивањем у кожу нећете је повлачити и истезати, што ће линије коже и боре учинити видљивијима касније, а оне које су већ на лицу неће се тако брзо повећати. Ова два начина наношења су много пријатнија за кожу.

Прочитајте још: КРЕМЕ са МИРИСИМА: Зашто их (не)треба КУПОВАТИ

Добро је да производ загрејете између дланова пре него што га нанесете на кожу, јер ће га кожа лакше упити, а притиском и тапкањем производ продире дубље у кожу, што је наравно одлично, а такође обезбеђује и равномернију примену.

Фото: Депозит

Франческа Фуско, козметички дерматолог са седиштем у Њујорку, објаснила је зашто су притискање длановима и тапкање јагодицама прстију најприкладнији начини наношења крема за негу лица.

Прочитајте још: Ово су разлике између ДНЕВНЕ и НОЋНЕ КРЕМЕ ЗА ЛИЦЕ: Ево затшто их НЕ ТРЕБА МЕШАТИ

- Ова два начина примене "не мешају" ваш лимфни систем. Ако крему распоредите по целом лицу, можете случајно притиснути проток лимфног система, што може проузроковати подбулост, посебно у пределу око очију - објашњава стручњак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas