· · Коментари: 0

Чест проблем у СЕЗОНИ СЛАВА: Ево како најбрже и најефикасније УКЛОНИТИ ВОСАК У ПОТПУНОСТИ са столњака и осталих тканина

Врло једноставан трик за скидање воска који је пао на столњак

1670512886_slavski-kolac.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Увелико траје сезона слава, па како то сваке године бива – половина људи слави а друга половина иде на славу.

Један од главних симбола славе, уз славски колач, жито и вино, јесте славска свећа, која обично стоји на свечаној трпези и гори током целог дана славе.

Међутим, може да се догоди да вам восак са свеће капне на столњак и упропасти га. Уколико вам се то деси – ево једноставног трика како да уклоните флеку или флеке.

Прочитајте још: Окитите ЈЕЛКУ у ретро стилу: Требаће вам декорација од само 200 динара, а ефекат ће вас одушевити (ФОТО)

Мрље од воска скидају се помоћу салвете и пегле, и ово сигурно знате, загрејте пеглу, ставите папир на место где је капао восак и „пеглајте“ исфлекано место све док се восак потпуно не растопи и пренесе на папир. После воска остају масне флеке, па њих поспите брашном и оставите да оно упије масноћу, очеткајте и оперите. Потом столњак оперите норамално у веш-машини, испеглајте га и одложите у орман до наредне славе, пише стварукуса.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.