Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Искористите све капацитете МАЛЕ КУХИЊЕ: Како до идеалног уређења

Усклађивањем функционалности и стила можете повећати вашу малу кухињу и максимално искористити сваки њен кутак.

1596538415_Depositphotos_49758861_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Функционалност кухиње је најважнија, па због тога што боље распоредите кућне апарате и радне плоче.

Ваша кухиња је спакована на малом простору и колико год да се трудите да је функционално уредите, не полази вам баш за руком. Досадило вам је да стално запињете за шерпе и канту за ђубре. Главни штос и прва ствар коју треба да знате приликом уређења мале кухиње јесте да узмите папир и оловку у руке и да до последњег детаља испланирате место за ама баш сваку ситницу. Једино тако ћете направити добар план и уједно искористити сваки милиметар у вашој кухињици.

Прочитајте још: За шта још можемо користити ОМЕКШИВАЧ? Помоћи ће вам у овим кућним пословима

Фото: Депосит

НАПРАВИТЕ РАДНИ ТРОУГАО

Функционалност кухиње је најважнија, па због тога што боље распоредите кућне апарате и радне плоче. Да би кухиња правилно функционисала, потребно је да направите радни троугао, а то конкретно значи да положај шпорета, фрижидера и судопере треба да образује троугао.

Практични, а мали кућни уређаји могу бити спас у вашој малој кухињи. У случају да имате шпорет са само две рингле, апарати попут микроталасне пећи, пица-пекача или популарног крчка и те како вам могу помоћи и надоместити недостатак две рингле.

Направите пулт уколико немате места за сто и столице!

Уколико имате малу радну плочу, проблем можете да решите тако што ћете направити пулт који ће у исто време служити и као сто за доручак. Потребно је само да купите још две барске столице.

Прочитајте још: Спремни за летње реновирање? ОВИХ 5 ТРЕНДОВА морате испробати у свом дому

ОРМАРИЋИ ДО ПЛАФОНА

Како бисте ослободили што више простора за одлагање бројних шерпи, тигања и чинија, најбоље је да висеће елементе поставите тако да иду у висину колико год је то могуће. Па чак и ако нећете моћи да их дохватите без столичице, највише полице послужиће вам за одлагање судова које ретко користите, калупа за торте и бројних других ситница које чувате, а употребљавате једанпут годишње.

Ако се одлучите за ову варијанту, било би добро да фронтови буду светлих боја или чак стаклени јер ће се тако створити утисак већег простора. Такође, не дозволите да вам део испод судопере остане неискоришћен. Ту можете поставити кухињски бојлер, којим ћете на практичан начин искористити простор, а истовремено нећете беспотребно натрпавати кухињу уређајима.

Фото: Депосит

С унутрашње стране кухињских елемената причврстите самолепљиве кукице на које можете да окачите крпе и велике дрвене кашике. Тигање, љуте папричице и венце белог лука можете да држите на видљивом месту уколико уградите плафонски или зидни држач за посуде.

Прочитајте још: Савети за уређење МАЛОГ КУПАТИЛА, овако ћете добити више простора

БОЈАМА И СТАКЛОМ ПРОШИРИТЕ КУХИЊИЦУ

Мање кухиње захтевају вешто комбиновање дрвета, метала и других материјала. Најједноставнији начин да „проширите“ кухињу јесте да у њу уградите што више стакла – стаклена врата на кухињским елементима, пулт и сто визуелно ће повећати вашу минијатурну кухињу.

У малим кухињама најчешће нема прозора, па је аспиратор право решење. Аспиратори данас спадају у јефтиније кухињске елементе, једноставно се постављају, а одводну цев можете да сместите у отвор за оџак који се не користи.

Стакло доприноси осећају да је простор већи!

И светло у вашој малој кухињи може да учини много, па стога поставите неонке испод висећих кухињских елемената којим ћете уједно осветлити радну површину и повећати простор. Боје зидова, уређаја, пултова, столица, чак и крпа, учиниће просторију визуелно већом. Светле, пастелне боје с примесама беле повећавају простор, а јарке боје оживљавају мини кухињу.

Прочитајте још: Крпу у руке! Ових ПЕТ СТВАРИ у кући морате чистити СВАКОГ ДАНА

САВЕТИ:

– Направите ормариће за одлагање ствари које сежу до плафона. То је један од најбољих начина да се мали простор максимално искористи. Ормарић дубок 30 цм даје вам огроман простор за одлагање ствари.

– Немојте полазити од тога да вам је све што имате неопходно. Размислите шта користите једном недељно, месечно или годишње.

– Направите елементе с двоструком наменом. Уколико можете, испод стола направите полицу за велике лонце и тигање, а изнад стола на зиду причврстите отворену полицу.

Прочитајте још: Желите СВЕЖ ВАЗДУХ у вашем дому? Ове ТРИ БИЉКЕ ће вам то пружити

– Најбоље је да кухињски елементи буду у белој или некој другој светлој боји јер ћете на тај начин визуелно повећати простор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas