Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Ове три биљке савршене су за МАЛЕ ПРОСТОРЕ

Уколико обожавате биљке у свом окружењу, а ограничени сте простором - имамо решење!

1638916096_shutterstock_234658495.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Биљке у нашем животном простору стварају пријатан угођај, посебно уколико у том простору првододимо већи део дана.

Прочитајте још: ХОЛИВУДСКИ глумац Кијану Ривс користи градски превоз, хонорар са филмова пребацује колегама, али ево које ТРАГЕДИЈЕ стоје из његове приче

Ипак, уколико желимо биљку у маом простору, морамо поступати одговорно при избору оне биљке која ће се дефинитивно исплатити. Такве биљке толерисаће мало светла и воде, неће много порасти у ионако већ скученој соби.

Доносимо вам три савршене биљке за мале просторе.

Патуљасто дрво лимуна

Прочитајте још: Јована Јоксимовић направила МОДНИ ПРОМАШАЈ? Појавила се у помало "НЕЗГРАПНОМ" издању (ФОТО)

Патуљасто дрво лимуна се врло добро сналази у малим просторима. Може порасти до скоро 2 метра под добрим околностима, стога захтева мало подрезивања како би остало у донекле прихватљивој величини. Ипак, труд се исплати због предивних жутих лимунова који расту целе године и освежавајућег су мириса. Заливајте дрво довољно како би земља остала влажна, а попрскајте и листове да не пресуше. Држите га поред прозора да има довољно светла, а ђубриво му можете дати једном месечно.

 

Лаванда

Прочитајте још: Најновији тренд приликом наношења пудера: Да ли сте за или против?

Ова биљка живих боја има јак мирис који је одличан за освежење собе. Како бисте одржали мирис, можете осушити листове и направити врећице за фиоке и ормаре. Лаванда воли сунце и ваздух стога је држите поред отвореног прозора. Држите је у песковитом тлу које се лако суши, јер корен брзо трули на влази.

Алое вера

Прочитајте још: Посно, без алергена и изузетно ЗДРАВО: Јесте ли чули за млеко од КРОМПИРА? (РЕЦЕПТ)

Сматрајте ову биљку вашим личним леком, барем кад су посреди иритације коже попут опекотина од сунца. Само преполовите лист и исцедите течност на болно место. Алое вера је савршена за собе у којима нема много сунца јер листови постају смеђи ако су дуго изложени сунцу и не захтевају много воде. Биљку је лако одржавати, а њене користи су велике.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas