Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Ove tri biljke savršene su za MALE PROSTORE

Ukoliko obožavate biljke u svom okruženju, a ograničeni ste prostorom - imamo rešenje!

1638916096_shutterstock_234658495.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Biljke u našem životnom prostoru stvaraju prijatan ugođaj, posebno ukoliko u tom prostoru prvododimo veći deo dana.

Pročitajte još: HOLIVUDSKI glumac Kijanu Rivs koristi gradski prevoz, honorar sa filmova prebacuje kolegama, ali evo koje TRAGEDIJE stoje iz njegove priče

Ipak, ukoliko želimo biljku u maom prostoru, moramo postupati odgovorno pri izboru one biljke koja će se definitivno isplatiti. Takve biljke tolerisaće malo svetla i vode, neće mnogo porasti u ionako već skučenoj sobi.

Donosimo vam tri savršene biljke za male prostore.

Patuljasto drvo limuna

Pročitajte još: Jovana Joksimović napravila MODNI PROMAŠAJ? Pojavila se u pomalo "NEZGRAPNOM" izdanju (FOTO)

Patuljasto drvo limuna se vrlo dobro snalazi u malim prostorima. Može porasti do skoro 2 metra pod dobrim okolnostima, stoga zahteva malo podrezivanja kako bi ostalo u donekle prihvatljivoj veličini. Ipak, trud se isplati zbog predivnih žutih limunova koji rastu cele godine i osvežavajućeg su mirisa. Zalivajte drvo dovoljno kako bi zemlja ostala vlažna, a poprskajte i listove da ne presuše. Držite ga pored prozora da ima dovoljno svetla, a đubrivo mu možete dati jednom mesečno.

 

Lavanda

Pročitajte još: Najnoviji trend prilikom nanošenja pudera: Da li ste za ili protiv?

Ova biljka živih boja ima jak miris koji je odličan za osveženje sobe. Kako biste održali miris, možete osušiti listove i napraviti vrećice za fioke i ormare. Lavanda voli sunce i vazduh stoga je držite pored otvorenog prozora. Držite je u peskovitom tlu koje se lako suši, jer koren brzo truli na vlazi.

Aloe vera

Pročitajte još: Posno, bez alergena i izuzetno ZDRAVO: Jeste li čuli za mleko od KROMPIRA? (RECEPT)

Smatrajte ovu biljku vašim ličnim lekom, barem kad su posredi iritacije kože poput opekotina od sunca. Samo prepolovite list i iscedite tečnost na bolno mesto. Aloe vera je savršena za sobe u kojima nema mnogo sunca jer listovi postaju smeđi ako su dugo izloženi suncu i ne zahtevaju mnogo vode. Biljku je lako održavati, a njene koristi su velike.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas