· · Коментари: 0

Студија показује да се 80% нас СТИДИ СВОЈИХ ДОМОВА: Стручњак за ентеријер има решења

Људи се осећају нелагодно због изгледа свог дома, а онда праве погрешне потезе и троше превише новца на преуређивање, које им, уколико не ураде како треба, неће помоћи пуно при промени целокупног изгледа

1655373891_living-room-g954bc7bb7_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Стручњак за ентеријер предлаже да се придржавате ових савета како би дом био место на које можете бити поносни следећи пут када примате госте у кућу. 

Прочитајте још: Једноставни савети да своју кућу САЧУВАТЕ ОД ЛОПОВА: Обратите пажњу на ПОШТАНСКО САНДУЧЕ

Од 1.088 испитаних људи, само 17% је рекло да немају разлога да се стиде свог дома, док је 3 од 4 купаца куће признало да су њихове идеје за украшавање одабране да импресионирају своје друштвене кругове.  Извештај је објаснио да се 51% људи највише постидило чистоћом свог дома, 46% стилом, а 39% његовом величином.

Чишћење куће је нешто што сви можемо да поправимо временом или новцем, док се пропорције куће могу побољшати паметним идејама о распореду и триковима за повећање простора. Међутим, изгледа да је избор стила оно што узрокује додатне трошкове и анксиозност - иако постоје неке једноставне технике које можемо користити да уштедимо новац у у будућности.

Ово су савети стручњака које можете применити у свом дому: 

1. Инвестирајте у безвременске комаде намештаја

Ако ћете потрошити новац на нови кућни декор, боље је изабрати нешто што неће изаћи из моде у наредној сезони. Скандинавски декор је добар пример овога, постојао је неко време и вероватно ће се задржати само зато што изгледа добро и практичан је. 

2. Увек комбинујте стил и практичност 

Иако неке популарне идеје за дизајн ентеријера изгледају сјајно на друштвеним мрежама, нису увек практичне или једноставне за одржавање. Ако сте у могућности да купите комад који изгледа добро и служи сврси (као што је коришћење полице за књиге за зонирање отвореног простора), онда можете уживати у разноврсној просторији која ће се осећати организовано и увек добро изгледа. 

3. Будите свесни свог простора 

Често је неизбежно да паднемо на одређени намештај који видимо у салону. Међутим, архитекта упозорава да то не значи да ће и у вашем дому изгледати исто. Само зато што нешто изгледа добро у једном окружењу, не значи да ће изгледати добро у другом. На пример, велика софа је добра у великој дневној соби, а не у малој – и најбоље је избегавати качење расветних тела на стандардној висини плафона. 

Важно је избегавати импулсивну куповину и следити савете стручњака: купујте ванвременске, добро направљене комаде које ћете волети дуго, изаберите доследне шеме боја и дизајн просторија који добро одговарају периоду, стилу и пропорцијама вашег дома и пажљиво размислите да ли било шта што купите или промените може побољшати функционалност вашег дома (као што је складиште за чишћење нереда), као и естетику. И немојте да вас поколебају пролазни трендови. Врло је важно да намештај не буде само леп, већ и функционалан, поготово ако имате мањи простор у дому. На овај начин, ваше дизајнерске одлуке ће трајати много сезона које долазе, а што је још важније, наставићете да их волите и осећаћете се поносно на место где живите. 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.