Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да сачувате брак након доласка бебе? Три практична савета

Готово сваки брак је на испиту када на ред дође родитељство

1696071573_shutterstock_789177166.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Долазак бебе из темеља мења однос младих супружника - ево како да смањите ризик од бродолома.

Долазак бебе велики је изазов за оба родитеља, усложњавањем обавеза компликује се и њихов однос - ово су предлози како да сачувате брак које доноси портал yоуртанго.цом.

1. Направите договор око основних ствари

Парови који желе да њихв брак плови мирним морем и када стигне беба требало би да се договоре око основних ствари, задужења и вредности како би јасно поставили своја очекивања једно од другог и своје везе. Овакви договори јесу неформални, али могу да значе доста. На пример, такав договор може да садржи следеће ставке:

  • „БИћемо равноправни партнери."
  • „Слажемо се да бринемо једно о другом најбоље што можемо."
  • „Слажемо се да увек тражимо најбоље решење за обоје."

Језик оваквих договора је на вама, они треба да служе за јачање везе између вас. То практично значи на пример: ближи се датум рођења бебе, ви идете у куповину, сакупљате информације о томе шта вам све треба, каква ће бити организација - схватате да ово не можете сами и тада се обраћате свом партнеру за помоћ. 

2. Будите спрмни за нове процене и ситуације

Претпоставимо да је све кренуло са договором, али је долазак бебе ипак много тога уздрмао, једноставно су се околности промениле. У хаосу од обавеза почиње да се губи појам о томе шта очекујемо од себе, а шта од партнера. Једни од других. Многи договори ће спонтано пасти у воду, зато је добро да их ревидирате, да поново о свему разговарате. Будит спремни да ће сваки дан донети нове изазове, а самим тим и нве потребе за прерасподелом обавеза и преиспитивањем вредности.

Можда ћете приметити да ће вам после порођаја бити потребно више пажње, и физички и психички - ово не треба да претворите у недостатак или разлог за љутњу и кривицу. 

3. Нека овакви договори буду рутина и део свакодневице

Ви и ваш партнер требало би да посматрате склапање и поштовање договора као свакодневну праксу. То не значи да треба да седнете сваки дан у заказано време да разговарате о стварима, већ да обратите пажњу на оно око чега сте се договорили. Уопште, сваки пут када приметите знаке незадовољства, одмах прекините овај зачаран циклус и проверите себе, али и партнера, па се запитајте шта око чега сте се договорили.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas