Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељство

Које ГОДИШЊЕ ДОБА је идеално за БЕБУ: Да ли је сада право време

Пролећна, летња, зимска трудноћа? Погледајте шта је наука закључила - који је то период најбољи за трудноцу.

1604583478_Depositphotos_187808952_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Многи парови се питају када је најбоље време за трудноћу. Иако је тешко генерализовати и доносити закључке о овој теми, неки кажу да су зимски месеци најбоље време за зачеће. Уколико се мало позабавите математиком, схватићете да се и људи очигледно сасвим спонтано држе те теорије. Заправо, студије показују да су новембар и децембар најплоднији месеци.

- Обично имамо више беба рођених у јулу, августу и септембру - истакла је научница Мери Лу Копас. У истраживању које је Мери спровела са својим сарадницима пронађени су бројни одговори на питања која муче парове - од тога који су најпогоднији месеци за зачеће, због чега, па све до тога како стрес утиче на плодност. Погледајте о чему се ради.

Прочитајте још: РОДИТЕЉИ ПОМАХНИТАЛИ ЗА ТРИКОМ ИЗ ВРТИЋА: Васпитачица учи децу да постану самостална у ОВОЈ СИТУАЦИЈИ (ВИДЕО)

Зимски месеци могу бити најповољнији.

Због чега је зима погодна за проширење породице?

Жене могу да остану у другом стању и да роде дете у било које доба године. Ипак, за оне који желе да побољшају изгледе за трудноћу, зимски месеци могу бити најповољнији. Наиме, број сперматозоида вашег партнера је повећан током зиме, јер хладније време доприноси размножавању великог броја сперме. Стручњаци указују да је топлота познати узрок смањеног броја сперме, а то је разлог што је током летњих месеци мања шанса за трудноћу.

Фото: Депосит

Количина тестостерона

Тестостерон је потребан за производњу сперме, па је због тога важна количина тестостерона код мушкараца. Лекари се воде теоријом "што се више сперме производи и то су веће шансе за зачеће". Једно истраживање је проучавало количину тестостерона из сезоне у сезону и показало је да се тај број тестостерона мења у зависности од годишњег доба. Закључак истраживања подразумева да су хладнији месеци погоднији за проширење породице.

Током празника нико стреса је нижи.

Прочитајте још: Само ПАМЕТНИ родитељи користе 5 МЕТОДА да НАУЧЕ децу да УЧЕ

Уживање у зимским месецима

Можда вам се ово чини отрцано, али смањена активност током зимских месеци може бити корисна за зачеће. Људи проводе више времена заједно, више се друже, проводе време у кругу породице и размишљају о циљецвма које желе да остваре у новој години. Стога, парови се баш у ово време одлучују на важан корак, а то је проширење породице.

Поред резултата до којих је дошло ово истраживање познато је да стрес неповољно утиче на зачеће, а током празника количина стреса је нижа. То је још један од разлога због којих је зима погоднија за зачеће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas