Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕ, ТО НИЈЕ САМО ВОДА! Чиме су родитељи 90-их хранили децу: "Чудо да је ико преживео" Данашњи родитељи се због овог крсте (ВИДЕО)

НА ТИКТОКУ су се појавили видео снимци како су родитељи одгајали децу осамдесетих и деведесетих година - многи су изненађени "необичним" начином исхране, а већина ствари је данас забрањено.

1696364780_majke-devedesetih.jpg
Фото: ТикТок принтскрин/Nostalgically Rachel
Oglas

ТикТок је преплављен видео снимцима са успоменама из осамдесетих и деведесетих година. Али поред топлих речи и емоција, људи не крију своје чуђење колико су се праксе у родитељству промениле, а многе данашње маме и тате не верују какве методе су родитељи користили када су одгајали њих и њихову генерацију.

Тиктокерка Рејчел је поделила видео у коме је показала чиме ју је мајка хранила само неколико сати након порођаја 1986. године.

- Не, то није обична вода, то је вода са шећером - открила је Рејчел када су фанови питали шта јој то мајка даје да пије.

 

@nostalgicallyrachel Replying to @B Indeed, it is. 💦 #wildtimes #wesurvived #taboo #homemovie #homevideo #nostalgia #nostalgic #80s #90s #1990s #1980s #memories #family #throwback #80sbaby #90sbaby #childhood #childhoodmemories #wholesome #oklahoma #takemeback #vlog #mylife #history #vintage #retro #90skid #80skid #80saesthetic #90saesthetic #vhs #smalltown #aesthetic #growingupinthe90s #millennial #millennialtok #1986 #response #react #water #indeed #newborn #baby #mom #breastfed ♬ Roslyn - Bon Iver & St. Vincent

Стручњаци истичу да беби није потребна вода све док је у исхрани заступљено мајчино млеко или формула. Такође, шећер треба избегавати током прве две године живота јер је конзумација напитака заслађених шећером повезана са повећаним ризиком од прекомерне тежине или гојазности.

Како су изгледале јаслице?

Рејчел је поделила још један снимак, на коме је показала како изгледа њена дечија соба, односно креветац. Док као беба лежи на леђима, окружена је јастуцима и плишаним играчкама, на шта данас Америчка педијатријска академија често упозорава родитеље.

 

@nostalgicallyrachel Nursery Tour circa 1986 👶🏻 #nursery #baby #babytok #nurserytour #home #hometour #homemovie #homevideo #nostalgia #nostalgic #80s #90s #1990s #1980s #memories #family #throwback #80sbaby #90sbaby #childhood #childhoodmemories #wholesome #oklahoma #takemeback #vlog #mylife #history #vintage #retro #90skid #80skid #80saesthetic #90saesthetic #vhs #smalltown #aesthetic #growingupinthe90s #millennial #crib #cribsafety ♬ A Gentle Sunlight - James Quinn

- Држите ћебад, јастуке, плишане играчке, ограде од тканине и друге мекане предмете ван простора за спавање - кажу они и додају да је то неопходно како би се смањио ризик од синдрома изненадне смрти одојчади, који је водећи узрок смрти у детињству, пише Индеx.хр.

Житарице од пиринча са месец дана

Житарице од пиринча постале су предмет још једног контроверзног снимка који је поделио корисник по имену Вон. На снимку из 1990. мајка га је хранила пиринчаним пахуљицама. Тада је имао месец дана и јео је лежећи.

На снимку се може чути Вонова мама како цитира родитељски часопис који саветује неговатељима да не хране бебе на флашицу, већ их хране чврстим намирницама кашиком.

 

@mrvaughntrainor Parenting before the internet 🤣 i turned out alright 🤣🤣 #parenting #parentinghumor #90sparenting #babiesoftiktok #viral #funnyvideos ♬ original sound - Mrvaughntrainor

- Тврђе ствари се једу кашиком - цитирала је она.

Последњих 20 година препоручује се да се одојчад не хране чврстом храном пре навршених шест месеци.

- Чудо је да је ико од нас преживео - прокоментарисао је један корисник на ТикТоку.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas