· · Коментари: 0
ВАСПИТАЊЕ

Очеви, НЕ ПРАВИТЕ ОВЕ ГРЕШКЕ, јер ћете несвесно УПРОПАСТИТИ синове

Иако сваки родитељ тежи ка томе да уради најбоље за своју децу, многи погреше у васпитању, а те грешке се испоставе као фаталне – уништавају однос са оцем, а могу да утичу и на целокупни живот вашег сина.

1599557173_Depositphotos_48459767_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ових 7 грешака најчешће праве очеви.

1. Очеви играју кључну улогу када је у питању прелаз са вртићког на школски узраст и стицање нових другара. Тате користе чак и другачије речи у разговору него маме, што дечацима помаже да усаврше боље вештине комуникације. Ипак, ако сте превише заштитнички настројени и покушавате све да исконтролишете, дете ће имати проблем да изгради везе са новим пријатељима и да се снађе како треба у новој околини. Отац свакако треба да прати шта се дешава у животу детета и да дода своје савете, али само када је то потребно – не да детету одређује шта и како да ради.

2. Тате често бирају да пуно раде како би деци обезбедили све што им је потребно, али на крају се то често завршава тако што се отац и син виђају на кратко у току дана. Ово није добро ни за једног од вас. Присуство оца у животу дечака појачава његово самопоуздање, помаже му да се суочи са неким животним проблемима и наравно, помаже да имате бољу везу са својим дететом.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ако се ваш партнер овако понаша, ви сте СРЕЋНИЦА: 5 знакова да ће бити ДОБАР ОТАЦ

3. Тате често покушавају да склоне свог сина од сваке могуће опасне ситуације. Међутим, ако му не допуштате да се суочи са неким опасностима, касније ћете имати дете пуно страхова. Деца која у детињству нису предузимала никакав ризик, у одраслом добу ређе постају самостална.

Не скривајте своја осећања!

4. И док се девојчице охрабрују да покажу своја осећања, тате често саветују синове да их крију. Ово је велика грешка, јер потиснуте емоције могу да се манифестују у било којем тренутку у одраслом добу и да униште живот вашег детета. Ако ваш син не зна како да се избори са емоционалним проблемима, биће анксиозно и под стресом, а у будућности неће умети да оствари везе које трају.

Прочитајте још: Детету не говорите ТРИ ЗАБРАЊЕНЕ речи ако желите да га мотивишете

Фото: Депозит

5. Вашем сину је потребна дисциплина, али не у форми казне. Уместо да бирате начин васпитања који потпуно искључује показивање љубави, које је дечацима изузетно потребно, ви сте као отац ту да поставите разумна правила и границе за своје дете и да га научите да свако дело има своју последицу. Ако ово радите без показивања љубави, ваш син ће вас се највероватније плашити, а у будућности ће бити агресиван.

Најбоље се учи кроз грешке!

6. Најбољи начин учења кроз живот јесу грешке. Ако видите нечију грешку и њене последице, два пута ћете размислити пре него што урадите исто. Зато не треба да кријете своје лоше одлуке и препреке на које сте наилазили, нека ваш син научи нешто и из ваших грешака.

Прочитајте још: Зашто није добро да БЕБА СПАВА са РОДИТЕЉИМА у кревету: Лекари упозоравају

7. Ако син стално гледа како сте љути, нервозни и не поштујете супругу, односно његову мајку, на тај начин ви постављате основу за све будуће односе свог сина са супротним полом. Дечак мора да види свог тату како показује љубав. Чак иако сте разведени, нека ваш син види да његову мајку третирате са поштовањем. Тако ћете постати његов добар пример како треба да поступа са мајком и сестрама, а касније и девојкама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.