Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Особине које одликују ДОБРЕ РОДИТЕЉЕ: Они граде најбољи однос са децом

Четири особине су пресудне

1678882973_shutterstock_1660546018.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да бисте научили како да будете добар родитељ и усавршили своје родитељске вештине, потребно је време, труд и искуство стечено на основу направљених грешака. Све то вам може помоћи да следећи пут поступите мудрије. Иако не постоји свеобухватна листа особина личности које значе да ће неко бити одличан родитељ, постоје неке кључне карактеристике које су заједничке свим добрим мамама и татама.

Јер, колико год волели та мала створења која смо створили, потребно је да будемо реални и да признамо да је родитељство исцрпљујуће: емоционално и физички. Сумња у себе и страх по питању тога да ли радите исправну ствар долазе у пакету. Родитељство ће тестирати вашу издржљивост, стрпљење и сваком од нас ће се десити да дуж пута негде погреши. Не можете побећи од несавршености, без обзира на свој родитељски стил.

1. Смисао за хумор

Најбоље маме и тате имају смисла за химор. Један од најбољих савета који се могу дати родитељима је овај: смејте се! Хумор је неопходан када настојите да одгајате та мала створења, која зовемо деца. Хумор смањује стрес, олакшава започињање разговора и чини да се осећате добро и када вам је тешко. Деца воле родитеље који су насмејани и знају њих да засмеју.

2. Доследност

Најбољи родитељи су они који знају како да поставе границе и не дозвољавају деци да их прелазе. Доследност је кључни фактор успешног родитељства. Постоји много стилова родитељства, али ово правило важи за све. Ако данас нешто кажете детету и већ сутра му дозволите да прекрши правила, сами себи ћете поставити замку из које ћете се тешко извући.

3. Фер понашање

Родитељи за које можемо да кажемо да су заиста добри се држе фер игре. Живот је често непредвидљив и неправедан, али ако се родитељи труде да буду фер према свој својој деци, то ће свима олакшати живот. Дакле, без обзира да ли је једно дете немирније од другог, важно је да се потрудите да сваком од њих пружите исти третман.

4. Самопоуздање

Жене и мушкарци који чине најбоље родитеље знају да нису савршени и они се не боре против тога. Прихватање сопствене несавршености је тешко, али је важан корак ка изградњи самопоуздања. Перфекционизам ствара зачарани круг стреса и анксиозности. Перфекционисти често теже ка томе да удовоље другима, сматрајући да ће их људи волети само ако буду савршени. Међутим, најбољи родитељи међу нама знају да не морају увек да буду мудри и да знају све.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas