Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЖРТВОВАНОСТ

Развод није лак: Најчешће ГРЕШКЕ родитеља након развода

Развод је веома болан за све чланове породице, а деца су посебно осетљива.

1605700172_Depositphotos_358127022_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Развод је за брачне партнере прекид љубави, преданости, заједништва, крај једне етапе. За дете је то нешто много веће. Деца у таквим ситуацијама постају посебно осетљива те их потези родитеља након развода могу обележити и оставити трагове за цели живот.

Не гледајте своју децу као одрасле особе

Они вероватно не разумеју зашто се разводите и како се осећате током развода. Одговорни сте за њих и морате им помоћи да се осећају сигурно и заштићено те ће онда све бити уреду. 

Деци је потребно да пружите подршку, а не да их оптерећујете проблемима!

Прочитајте још: Наука открива: Ово је омиљени ДЕО ДАНА свим родитељима

Немојте да терате своје дете да бира

Оно не треба да буде у позицији где мора да изабере да ли више воли маму или тату и са ким жели да живи, јер ће на тај начин имати осећај као да некога од вас двоје издаје. Потрудите се да што равноправније поделите обавезе око детета с вашим партнером и планирајте искључиво у дететову корист.

Фото: Депозит

Не кршите договорена правила

Многи бивши брачни партнери праве сличну грешку, труде се да буду омиљени родитељ свом детету. Не покушавајте да га освојите новим стварима и кршењем правила које је други родитељ поставио. Ваше дете ће постепено почети да ради оно што жели, шта год му ви говорили. 

Иако сте разведени, ви и ваш бивши партнер имате подједнаку обавезу у одгајању детета!

Прочитајте још: Препознајте ПЕТ првих знакова да су вашем ДЕТЕТУ ПОТРЕБНЕ НАОЧАРЕ

Не дозволите детету да осећа кривицу

Ваше дете се осећа кривим за развод - пре или касније, ово би се могло догодити. Важно је да редовно разговарате са дететом како бисте спречили да мисли овакво нешто или било шта слично овоме. Уз то, могуће је да ћете мислити да сте ви криви за целу ситуацију. 

Немојте кривити партнера за развод

Посебно се препоручује да лоше и негативне мисли о вашем бившем не делите са дететом. Не заборавите да је дете ваше, али и вашег партнера. Оно не мора пролазити кроз то, а ви би требало да се поставите као одговоран родитељ и одрасла особа и да своје проблеме решавате на зрео начин. 

Фото: Депозит

Прочитајте још: Знате ли КОЛИКО ПУТА у минути откуца бебино срце?

Дете не сме да буде спона између две зараћене стране!

Не покушавајте да смањите контакт вашег детета са другим родитељем

Не светите се бившој љубави тако што ћете му ускратити виђање деце или смањити контакт телефоном. Резултат свега јесте да ћете највише повредити дете.

Прочитајте још: Како да постигнете све: Супер савети за ЗАПОСЛЕНЕ МАМЕ

Немојте се свађати пред дететом

Дете разуме више него што мислите. Није уреду псовати, вређати и наводити мане вашег бившег партнера пред дететом, потребно је све решити у четири ока, далеко од дететових ушију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas