Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДРАСТАЊА

РОДИТЕЉИ, стиже помоћ! Ово су 3 савета психолога како да детету процес учења НЕ БУДЕ СТРЕСАН

Савете открива руска психотерапеуткиња а Вера Јакупова.

1668025594_209799_shutterstock-1897115392_fmob.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Како можете помоћи свом детету да се прилагоди школи и учењу? На ово питање одговоре пружа Вера Јакупова, позната руска практичарка и психотерапеут.

Покушајте да учите са дететом на разигран и забаван начин

Интерактивни часови су често ефикаснији од досадног понављања наученог знања. Дете ће брзо запамтити табелу множења, нове енглеске речи или савладати сабирање и одузимање са љубазним гласовним асистентом.

Прочитајте још: Да ли имате неки од ових СИМПТОМА? Ово је 10 ОПАСНИХ болести узрокованих МОБИЛНИМ ТЕЛЕФОНИМА

Поред игара, паметни звучници ће помоћи у изградњи новог режима. На пример, паметан звучник ће га пробудити својом омиљеном песмом, упалити пријатно светло или испричати причу, чинећи јутро мало љубазнијим.

Не преоптерећујте дете и не планирајте много нових секција

Адаптација код деце се одвија на различите начине - неки се брзо уклопе у школски живот, други нагло постају хировитији, а трећи могу имати проблема са спавањем или храном. У периоду адаптације важно је не оптерећивати дете рубрикама и кружићима, не планирати много нових ствари у једном тренутку.

Прочитајте још: Хормони среће и вежбање: Ево после ког времена се ослобађа ендорфин

Боље је уопште не давати првачиће у кругове док се адаптација не заврши. У учионици не само да стичу знања, већ и сами себи раде најтежи посао: седе усправно, пажљиво слушају и нешто записују. Њихови механизми саморегулације се само развијају, па им се чак и једноставне ствари, са становишта одрасле особе, тешко дају. Када дете дође кући, немојте журити да га одмах убаците у школу, пустите га да једе и направите паузу за игру.

Мање брините о оценама

И родитељи и деца су забринути за академски успех и будуће испите. Тако 51% родитеља анкетираних верује да школски успех утиче на успех детета у одраслом добу. Овај приступ само додаје стрес ученицима. Према њеној студији, испити су на истом месту у погледу нивоа стреса са домаћим задацима и академским успехом.

Прочитајте још: Три идеалне врсте послова за особе СКЛОНЕ ДЕПРЕСИЈИ:Стручњаци дали мишљење

Ако су родитељи добро прошли у школи, онда су очекивања од детета обично још већа. Родитељи се сами брину и деца почињу да се нервирају заједно са њима. У овом случају, родитељи лоше оцене доживљавају као лични пораз. Ово није најпродуктивнија стратегија.

Покушајте да се чешће удаљите из ове трке и обратите више пажње на вредности које желите да усадите свом детету, на главне задатке са којима се оно суочава.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas