Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Шта ћерке науче од мајки? Четити важне ствари о животу

Гени имају велики утицај на изглед, али и развој детета. Ипак, огромну улогу има околина и све оно што дете током живота учи од родитеља.

1635875637_family-g38183b6f1_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Маме су, нарочито у првим годинама живота, блиско везане за дете, па је потпуно очекивано да деца од њих највише уче. Често слушамо како девојчице опонашају маме, па су и ситуације у којима оне имитирају мајке врло честе.

Шта ћерка учи од мајке?

Шминкате се, сређујете, припремате, а ваша ћерка поред вас покушава да ради исто то у свом огледалцету. Да, маме су увек најближи узор који дете има.

Прочитајте још: ОВО ЈОШ НИСТЕ ЧУЛИ! Ед Ширан платио родитељима да иду теретану како би могли да се друже са његовом ћерком (ФОТО)

Не смемо да заборавимо да децу, некад и несвесно, учимо стварима које ће користити целог живота. Ове четири ствари ћерке уче од својих мајки.

Како да се брине о себи

Ви сте пример и модел понашања свом детету. Ако водите рачуна о себи, свом здрављу и изгледу, ваша ћерка ће вероватно радити исто то. Од шминкања, гардеробе, па све до неких већих ствари, попут бриге о свом здрављу, она проналази пример у вама. Обратите пажњу на то какве су вам навике по питању исхране, физичке активности, одлазака лекару – размислите да ли желите да ваша ћерка буде таква.

Како да воли себе

Наш задатак је да научимо децу колико су вредна и зашто је важно да се на прави начин брину о свом здрављу. Девојчице су често те које ће пратити мамин пример. Научите је да је здрав начин живота важан. Без обзира на то шта други кажу, она мора да научи да воли себе, своје тело, своје таленте. Не треба да се мери према другима, већ према ономе што сама жели. Мора да зна да је савршена баш таква каква је, а мајке су најбољи учитељи.

Како да се понашају према другим људима

Деца прате све, од тога како са пријатељима оговарате друге, до тога како се понашате када сте у друштву. Иако се некада не чини тако, ћерка ће "купити" ваше обрасце понашања. Ако је стално била поред мајке која тражи замерке другима, вероватно ће и сама радити исто. Зато је важно да се потрудите да детету покажете како бити пристојан и добар према другима.

Прочитајте још: Како да дете буде мање избирљиво и поједе све из тањира

Како треба да изгледа љубав

Овоме их, заправо, не учите само ви, већ и ваш партнер. Дете проматра како се тата односи према мами, али и мама према тати, и на основу тога гради слику љубави у својој глави. И када не очекујете, у неким обичним, свакодневним стварима, попут припреме доручка, дете посматра како изгледа ваш однос. Касније ће у животу тражити сличног партнера, зато се потрудите да будете оно што бисте волели да буде и ваше дете.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas