Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто бебе стално скидају чарапе? Четири савета да то спречите

Скидање чарапа је типично понашање за бебе

1702392130_shutterstock_1887571111.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Оне још увек не могу саме да обуку чарапе, али могу да их скину, што је понекад знак неке независности коју желе да покажу. Један од разлога зашто бебе скидају чарапе је тај што им је непријатно. Понекад им се прсти на ногама осећају превише затегнути, скучени или их стопала сврбе, или им је вруће у чарапицама и стопала им се зноје.

Други разлог зашто бебе скидају чарапе може бити тај што уче како да користе прсте на рукама и ногама. Желе да истраже шта могу да ураде са новим вештинама, што је сасвим природно! Важно је да не одустанете од ношења чарапа само зато што су их је беба једном или двапут скинула. Такође, додатни разлог јесте то што беба воли када је боса, прија јој тај осећај "слободе".

Међутим, када је хладно, чарапе за бебе су неопходан додатак како би беби било топло и удобно. Постоји много начина да задржите бебине чарапе на стопалима или да обезбедите да је нога довољно опуштена, тако да се чарапе не би скидале када се беба помера около.

1. Обуците праву величину чарапа за бебе

Многе маме се плаше да ће њихова новорођенчад прерасти своју одећу, па због тога често узимају веће бројеве. Обично купују чарапе за бебе које су превелике. Удобно приањање помоћи ће да чарапе за бебе буду на месту. Требало би да имају места за стопала, али не и превише простора да би извукли из чарапе. То значи да користите довољно тесну величину, али не толико да стеже бебу и оставља траг на њеним ногама.

2. Купите беби висококвалитетне чарапе

Један од фактора који треба узети у обзир је материјал чарапа. Када купујете чарапе за бебе, желите да буду од квалитетних материјала како не би одмах падале и да су удобне приликом ношења. Поред тога, мекане памучне чарапе или чарапе од мешавине памука су погодне за бебе јер су удобне и прозрачне. Активним бебама су потребне чарапе направљене од деликатних тканина попут памука које им дају више удобности док се крећу и играју.

3. Нека бебе носе чарапе са шареним дизајном

Основа дизајна је да даје подстицај беби да обуче чарапе. Неке бебе су превише тврдоглаве да би обувале чарапе, што неизбежно доводи до тога да се родитељи осећају фрустрирано и под стресом. Чарапе се могу допасти беби због боје, шара и визуелне привлачности. Шарене шаре на чарапама охрабриће бебу да их обуче и да воли да их гледа на себи.

4. Упослите руке ваше бебе

Неке бебе скидају чарапе из забаве, па пронађите неке од њихових омиљених играчака или предмета и поставите их испред њих. Када имају омиљену играчку испред себе, чарапе им више неће бити преокупација.

Ваша беба ће наставити да расте и развија се, тако да је фаза скидања чарапа само једна фаза у детињству кроз коју ће ваше дете проћи на путу да научи више.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas