Oglas
· · Komentari: 0

Zašto bebe stalno skidaju čarape? Četiri saveta da to sprečite

Skidanje čarapa je tipično ponašanje za bebe

1702392130_shutterstock_1887571111.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

One još uvek ne mogu same da obuku čarape, ali mogu da ih skinu, što je ponekad znak neke nezavisnosti koju žele da pokažu. Jedan od razloga zašto bebe skidaju čarape je taj što im je neprijatno. Ponekad im se prsti na nogama osećaju previše zategnuti, skučeni ili ih stopala svrbe, ili im je vruće u čarapicama i stopala im se znoje.

Drugi razlog zašto bebe skidaju čarape može biti taj što uče kako da koriste prste na rukama i nogama. Žele da istraže šta mogu da urade sa novim veštinama, što je sasvim prirodno! Važno je da ne odustanete od nošenja čarapa samo zato što su ih je beba jednom ili dvaput skinula. Takođe, dodatni razlog jeste to što beba voli kada je bosa, prija joj taj osećaj "slobode".

Međutim, kada je hladno, čarape za bebe su neophodan dodatak kako bi bebi bilo toplo i udobno. Postoji mnogo načina da zadržite bebine čarape na stopalima ili da obezbedite da je noga dovoljno opuštena, tako da se čarape ne bi skidale kada se beba pomera okolo.

1. Obucite pravu veličinu čarapa za bebe

Mnoge mame se plaše da će njihova novorođenčad prerasti svoju odeću, pa zbog toga često uzimaju veće brojeve. Obično kupuju čarape za bebe koje su prevelike. Udobno prianjanje pomoći će da čarape za bebe budu na mestu. Trebalo bi da imaju mesta za stopala, ali ne i previše prostora da bi izvukli iz čarape. To znači da koristite dovoljno tesnu veličinu, ali ne toliko da steže bebu i ostavlja trag na njenim nogama.

2. Kupite bebi visokokvalitetne čarape

Jedan od faktora koji treba uzeti u obzir je materijal čarapa. Kada kupujete čarape za bebe, želite da budu od kvalitetnih materijala kako ne bi odmah padale i da su udobne prilikom nošenja. Pored toga, mekane pamučne čarape ili čarape od mešavine pamuka su pogodne za bebe jer su udobne i prozračne. Aktivnim bebama su potrebne čarape napravljene od delikatnih tkanina poput pamuka koje im daju više udobnosti dok se kreću i igraju.

3. Neka bebe nose čarape sa šarenim dizajnom

Osnova dizajna je da daje podsticaj bebi da obuče čarape. Neke bebe su previše tvrdoglave da bi obuvale čarape, što neizbežno dovodi do toga da se roditelji osećaju frustrirano i pod stresom. Čarape se mogu dopasti bebi zbog boje, šara i vizuelne privlačnosti. Šarene šare na čarapama ohrabriće bebu da ih obuče i da voli da ih gleda na sebi.

4. Uposlite ruke vaše bebe

Neke bebe skidaju čarape iz zabave, pa pronađite neke od njihovih omiljenih igračaka ili predmeta i postavite ih ispred njih. Kada imaju omiljenu igračku ispred sebe, čarape im više neće biti preokupacija.

Vaša beba će nastaviti da raste i razvija se, tako da je faza skidanja čarapa samo jedna faza u detinjstvu kroz koju će vaše dete proći na putu da nauči više.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas