Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто се бебе често буде ноћу? Пет могућих разлога, а решења би могла да буду једноставна

Чешто буђење бебе ноћу је јако исцрпљујуће за родитеље

1669810564_shutterstock_300995837.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико сте пробали све трикове и даље не можете да изађете из зачараног круга, можда пре свега треба да откријете шта је "окидач" бебиних непроспаваних ноћи. Да бисте пронашли идеално решење пре свега размислите шта су заправо разлози зашто се ваша беба често буди ноћу:

Тек рођена беба има своје потребе

Иако постоје они родитељи који се хвале како им беба спава већ од првог дана, нормална потреба сваког новорођенчета је да се буди због храњења. На самом почетку је довољно да се између два оброка прави размак између 2 -3 сата. Уколико беба лепо напредује онда нема потребе за тим, али ако она ипак заплаче онда будите сигурни да је будна због тога.

Прочитајте још: Некада често име данас се ретко даје: Носио га је наш чувени војсковођа, а има старословенско порекло

Дуже спава преко дана, ноћу се често буди

Беба треба временом да успостави ритам спавања, што значи да је важно да ноћу дуже спава него преко дана. Уколико су њене дремке дуже (3-4 сата), онда је то главни разлог честог буђења ноћу. Најбоље решење је да скратите постепено дневно спавање и да покушате да га успоставите сваког дана у исто време.

Беба је преуморна

Немојте да примењујете савет - ако се беба што више измори и мање спава преко дана да ће боље спавати ноћу. Напротив, ако прескаче дремке или су предуги будни прозори, будите сигурни да ћете је због превеликог умора теже успавати и чешће ће да се буди ноћу.

Прочитајте још: Одрастали сте уз сестру? Ове особине вероватно препознајете у себи

Не навикавајте бебу на ваше присуство

Од шестог месеца у већини случајева беба успоставља ритам спавања и почиње дуже да спава. Међутим уколико је навикла да је нунате или спавате поред ње, сваки пут када се пробуди па макар то било и на секунд она ће се разбудити или расплакати ако нисте ту. Покушајте постепено да научите бебу да се успављује сама. Будите уз њу мазите је, нахраните је али обавезно је спустите у креветац док је још будна.Пустите је да уз белу буку сама учврсти сан.

Бебу нешто мучи

Без обзира колико је добар спавач, уколико има болове или скокове у развоју беба ће да се буди ноћу и тражи утеху и помоћ. Овакве ситуације су на сву срећу краткотрајне и брзо пролазе, али такође могу да буду јак разлог поремећеног сна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas