Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Биљке које можемо гајити на терасама И ТОКОМ МРАЗЕВА

Постоје биљке чији цветови опстају и испод снежног покривача...

1634942090_Depositphotos_117063606_S.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Прв хладне дане, у сусрет зими карактеришу и празне терасе и саксије, које су током летњих дана украшавале наша дворишта и терасе. Ипак, иако можда нисте знали, постоје биљке које можете гајити напољу и током температура у минусу. Тако ће ваша тераса бити стилизована и када се температура спусти испод нуле. Пре садње се распитајте о врстама биљака, бризи за њих и о томе како успевају у неповољним временским условима.

Прочитајте још: Када се завршава ретроградни Меркур? Чувајте се ТРИ датума у октобру, а онда следи УСПЕХ

Предлажемо вам неколико врста неуништивих биљака које пркосе хладноћи, леду, ветру, киши и снегу и које ће преживети до пролећа.

Прочитајте још: Месечни хороскоп до 22. октобра: Вагу ЛАЖУ, Бик је окружен НЕВЕРОМ, а једна знак деобија ШАНСУ ЖИВОТА

  • Украсној коприви одговара светлост и хладовина подеднако. Листови јој могу бити црвени, жути или шарени, а убраја се међу врло повољне саксијске биљке. 
  • Хризантеме одлично подносе почетни мраз. Уколико се и смрзну, у пролеће ће избијати нови пупољци и наставиће свој цват. Ако их желите очувати, покријте их лаганом тканином.
  • Лаватера расте и до метар у висину и није љубитељ пресађивања. Најбољеје да се посади на гредицу. Одговара јој отворени и затворени простор. Обилно цветање траје кроз вртларску сезону. 
  • Биљка дан-ноћ иако изгледа межно, листићи су отпорни на врло екстремне температуре. Стога није редак призор како шарени цветови ничу испод снежног покривача. Идеална је биљка за запослене, али и оне који сматрају да не знају с цвећем.
  • Невен је биљка која заправо не подноси врућине. Лети престаје његова цватња јер оболи од пепелнице. Својом присутношћу у врту штити друге биљке од ваши. Невенови цветови су јестиви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas