· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Biljke koje možemo gajiti na terasama I TOKOM MRAZEVA

Postoje biljke čiji cvetovi opstaju i ispod snežnog pokrivača...

1634942090_Depositphotos_117063606_S.jpg
Foto: Depositphotos

Prv hladne dane, u susret zimi karakterišu i prazne terase i saksije, koje su tokom letnjih dana ukrašavale naša dvorišta i terase. Ipak, iako možda niste znali, postoje biljke koje možete gajiti napolju i tokom temperatura u minusu. Tako će vaša terasa biti stilizovana i kada se temperatura spusti ispod nule. Pre sadnje se raspitajte o vrstama biljaka, brizi za njih i o tome kako uspevaju u nepovoljnim vremenskim uslovima.

Pročitajte još: Kada se završava retrogradni Merkur? Čuvajte se TRI datuma u oktobru, a onda sledi USPEH

Predlažemo vam nekoliko vrsta neuništivih biljaka koje prkose hladnoći, ledu, vetru, kiši i snegu i koje će preživeti do proleća.

Pročitajte još: Mesečni horoskop do 22. oktobra: Vagu LAŽU, Bik je okružen NEVEROM, a jedna znak deobija ŠANSU ŽIVOTA

  • Ukrasnoj koprivi odgovara svetlost i hladovina podednako. Listovi joj mogu biti crveni, žuti ili šareni, a ubraja se među vrlo povoljne saksijske biljke. 
  • Hrizanteme odlično podnose početni mraz. Ukoliko se i smrznu, u proleće će izbijati novi pupoljci i nastaviće svoj cvat. Ako ih želite očuvati, pokrijte ih laganom tkaninom.
  • Lavatera raste i do metar u visinu i nije ljubitelj presađivanja. Najboljeje da se posadi na gredicu. Odgovara joj otvoreni i zatvoreni prostor. Obilno cvetanje traje kroz vrtlarsku sezonu. 
  • Biljka dan-noć iako izgleda mežno, listići su otporni na vrlo ekstremne temperature. Stoga nije redak prizor kako šareni cvetovi niču ispod snežnog pokrivača. Idealna je biljka za zaposlene, ali i one koji smatraju da ne znaju s cvećem.
  • Neven je biljka koja zapravo ne podnosi vrućine. Leti prestaje njegova cvatnja jer oboli od pepelnice. Svojom prisutnošću u vrtu štiti druge biljke od vaši. Nevenovi cvetovi su jestivi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.