· · Коментари: 0

БИЉКЕ КОЈЕ ВОЛЕ СУНЧАНУ ТЕРАСУ: Не зна се која је лепша, а цветаће вам као луде (ФОТО)

Да ли сте знали да топлота од сунца може довести до труљења биљке? Постоје неке биљке које не подносе директну топлоту. Имати сунчану терасу или балкон такође може бити проблем. Због тога је важно познавати биљке које воле сунце

1649840061_sydney-rae-qHJI9ajjduk-unsplash.jpg
Фото: Unsplash

Биљке које воле сунце одлична су опција за вреле дане који долазе. Најбоље биљке за сунчани балкон или сунчану терасу су оне које су пореклом из подручја са високим нивоом светлости и малом количином падавина. Имају неке основне карактеристике као што је капацитет ефикасног складиштења воде.

Листа биљака које воле осунчане терасе

Бегонија

Пореклом из влажне суптропске и тропске климе, бегонија је биљка која воли сунце. Биљка се узгаја и у хладним пределима, али у затвореном простору. Биљка има много врста, од којих воштане бегоније највише воле сунце. Лако се узгајају и цветају током лета и зиме.

Прочитајте још: Грм чији ЦВЕТ ТРАЈЕ МЕСЕЦИМА: Елегантна КАМЕЛИЈА воли и башту и саксију

Седуми

Седуми спадају у једну од најлепших, али и најмање захтевних биљака. Припадају породици Crassulaceae која представља око 500 врста лиснатих сукулената. Данас се не зна тачан број врста седума, јер сваким даном ничу нови хибриди. Име седум потиче од латинске речи СЕДЕРЕ, што значи умирити, јер се листови неких врста седума користе као мелем за повреде.

Богумила

Пореклом из Јужне Америке од Бразила западно до Перуа и југа до јужне Аргентине, бугенвилија је лоза ниске неге. Препознаје се по бујним гроздовима прелепих цветова, који су заправо листови. Ако пажљиво погледате, постоје сићушни бели цветови који се гнезде унутар листова. Пошто воле сунчеву светлост, савршени су да додају шарм вашој башти на тераси.

Лагерстремија

Позната и као индијски јоргован, ова биљка је пореклом из индијског потконтинента, југоисточне Азије, северне Аустралије и делова Океаније. Ова биљка се обично узгаја у топлијим пределима света и може преживети директну сунчеву светлост. Биљка цвета у пролеће и лето, показујући гроздове цвећа у бојама од беле до бледо ружичасте и тамно љубичасте до црвене. Ово је невероватна баштенска биљка на тераси.

Прочитајте још: ПЕТ БИЉАКА ЗА НАЈЛЕПШИ БАЛКОН У КРАЈУ: Направите елегантну цветну оазу нестварног мириса (ФОТО)

Чери парадајз

Савршен избор за вашу башту на тераси, биљка чери парадајза добро расте на пуном светлу. У ствари, биљци је потребно најмање 8 сати директне сунчеве светлости дневно за здрав раст. То је ботаничка сорта култивисаног бобица за коју се верује да су је први узгајали Астеци у Мексику.

Божур

Прелепи цветови божура одличан су избор за сунчану терасу. Пореклом су из Азије, Европе и Западне Северне Америке. Жбунаста биљка има сјајно тамнозелено лишће и цвета у касно пролеће. Савршени су за украшавање ваше баште на тераси.

Ово је неколико биљака које добро успевају на пуној сунчевој светлости и савршен су избор ако имате сунчану терасу или балкон.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.