Oglas
· · Komentari: 0
bube

Jesen je vreme i za SMRDIBUBE: Postoji nekoliko rešenja

S prvim hladnim danima smrdibube su u potrazi za toplim i suvim prostorima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrile od hladnoće i prezimele zimu.

1631868174_Depositphotos_404893648_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Rešenje za smrdibube

U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom da popravite sva spoljna oštećenja.

Pročitajte još: Tri biljke koje sadimo na jesen: Cvetaće sve do zime

Baštovani znaju za trik sa rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane, pa ove namirnice treba postaviti kod ulaznih vrata, prozora i drugih mesta kroz koja dosadne bube mogu da prođu.

Druga, a možda i bolja varijanta jeste da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja nane i sa spoljašnje strane isprskaste prozore, ulazna i balkonska vrata.

Pročitajte još: Prava biljka za jesen: Kako se gaji DAN I NOĆ?

Smrdibuba u kući

Nikako je ne ubijajte i ne plašite, jer kada se osećaju ugroženo, smrdibube ispuštaju odvratan miris. Ne dirajte ih rukama, već uzmite papir ili rukavice, nežno ih uhvatite i izbacite napolje.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas