Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите сами раствор за сузбијање корова у башти: Потребна су вам само три састојка

Коров је највећа бољка свих оних који раде у башти, а сада постоји и решење којим ћете га лако уништити без штетних хемикалија

1684503164_shutterstock_1725536203.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сваке године се радујемо пролећу и садњи траве, цвећа у башти, а онда се поново нађемо очи у очи са највећим непријатељем - коровом.

Коров може да упропасти сваки травњак, а често томе и сами допринесемо зато што се не придржавамо основних правила за његово одржавање.

За његово уклањање обично се користе различите хемије, које ни најмање нису добре за наше здравље, али дошао је крај и томе. Ако не желите да користите отровне хемикалије за уништавање корова, покушајте са једноставним средством које можете направити сами.

За припрему ће вам бити потребно:

  • 1 литар белог, алкохолног сирћета
  • 3 кашике соли
  • 3 кашике детерџента са судове и
  • бочица са распршивачем.

Припрема:

Сипајте со у сирће и мешајте док се не растопи па додајте детерџент и све сједините. Сипајте у боцу са распшивачем и прскајте по корову. Најбоље је да то радите у подне, кад је сунце најјаче.

Ово средство може да убије и друге биљке а не само коров па га немојте користити у цветним лејама. Најбоље је за искорењивање нежељене траве на стазама, око тротоара и других бетонских или камених површина у дворишту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas