Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цвеће

ПЕТУНИЈЕ, најчешће цвеће за терасе: Како да цветају од пролећа до јесени?

Петуније су једне од најпопуларнијих баштенских биљака.

1623251039_Depositphotos_37573775_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Живописне боје чине их прелепим, па су избор многих. Лако и брзо расту што их чини идеалним за пролеће и лето.

Како се негују петуније?

Примарна сезона цветања петунија је лети, мада и на пролеће, па и у јесен док температура не падне и не стигне мраз. Екстремне летње врућине могу да проузрокују привремени престанак цветања.

Прочитајте још: Како се гаји СОБНИ КАКТУС? Успешно гајење једноставним правилима

Потребно је да уклоните осушене цветове да би наставиле да цветају. Петунијама ће такође бити потребно редовно заливање од пролећа до јесени.

Петуније и светлост

Петуније воле пуно сунца, што значи најмање шест сати директне сунчеве светлости. Док ће им по јаким летњим врућинама пријати делимична сенка како би цветале и биле свеже.

Какво тло воле петуније?

Петунијама треба добро дренирано тло. Одговарају им разне врсте тла све док се добро дренирају. 

Прочитајте још: Нега прелепих ХОРТЕНЗИЈА: Цветаће од пролећа до јесени

Заливање петунија

Као и многе цветајуће једногодишње биљке и петуније не воле да буду суве. Мада такође не воли ни да буду у влажном тлу, које може да иструли корење. Заливање једном недељно ће бити сасвим довољно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas