· · Коментари: 0
ентеријер

Симбол су среће и просперитета: 6 биљака koje треба да има сваки дом

Привлаче позитивну енергију, прочишћавају ваздух и савршена су декорација

1610627260_Depositphotos_242943504_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Верује се да уношењем одређених биљака у дом, уносимо и позитивну енергију. Осим тога, добро их је имати у дому како би се ваздух прочистио, а одлична су и декорација.

Према фенг шуију ово је 6 најбољих:

Јасмин

Његов мирис ублажава стрес, доноси позитивну енергију и подстиче романтику. Држите га на прозору окренутог према југу или североистоку. Може да уклони токсине из ваздуха, а препоручује се да се држи у простору у којем проводимо највише времена.

Прочитаје још: Баштован Срђан саветује: Спасите симбол празника и за наредну годину

Фото: Депосит

Орхидеја

Према фенг шуију верује се да орхидеје повећавају проток позитивне енергије. Ово дуготрајно цвеће долази у разним величинама и облицима са пријатним мирисом који побољшава расположење и умирује ум. Ноћу ослобађа кисеоник стога је идеално држати је у спаваћој соби.

Фото: Депосит

Залфија

Уклања негативне емоције попут љутње и страха и подстиче позитиван проток енергије.

Прочитајте још: Пробајте нешто другачије: И званично ово је НАЈРУЖНИЈА собна биљка

Златна пузавица

Бамбус
Користи се у Азији дуги низ година јер је симбол среће и просперитета. По Фенг шуију његов вертикални облик представља дрвени елемент који утиче на телесну активност, животну енергију и виталност.

Назив ове биљке је Епипремнум ауреум. Верује се да је одговорна за проток добре енергије у дому, али и да дому у који се унесе доноси срећу и благостање.

Биљка новца

Фенг шуи стручњаци објашњавају да скоро свака лепа, зелена биљка може бити биљка новца јер суштина је у доброј енергију коју она производи. Међутим, једна од најпознатијих биљака које по веровању доноси новац је красула.

Прочитајте још: БИЉКЕ вам не успевају: Ови знакови указују на то да их ПРЕВИШЕ ЗАЛИВАТЕ

Јапанско дрво, долар дрво, парац, красула… то су све називи за биљку Црассула Овате. Она потиче из Јужне Африке, а назив је добила по листовима овалног облика који подсећају на кованицу новца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.