Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

Simbol su sreće i prosperiteta: 6 biljaka koje treba da ima svaki dom

Privlače pozitivnu energiju, pročišćavaju vazduh i savršena su dekoracija

1610627260_Depositphotos_242943504_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Veruje se da unošenjem određenih biljaka u dom, unosimo i pozitivnu energiju. Osim toga, dobro ih je imati u domu kako bi se vazduh pročistio, a odlična su i dekoracija.

Prema feng šuiju ovo je 6 najboljih:

Jasmin

NJegov miris ublažava stres, donosi pozitivnu energiju i podstiče romantiku. Držite ga na prozoru okrenutog prema jugu ili severoistoku. Može da ukloni toksine iz vazduha, a preporučuje se da se drži u prostoru u kojem provodimo najviše vremena.

Pročitaje još: Baštovan Srđan savetuje: Spasite simbol praznika i za narednu godinu

Foto: Deposit

Orhideja

Prema feng šuiju veruje se da orhideje povećavaju protok pozitivne energije. Ovo dugotrajno cveće dolazi u raznim veličinama i oblicima sa prijatnim mirisom koji poboljšava raspoloženje i umiruje um. Noću oslobađa kiseonik stoga je idealno držati je u spavaćoj sobi.

Foto: Deposit

Zalfija

Uklanja negativne emocije poput ljutnje i straha i podstiče pozitivan protok energije.

Pročitajte još: Probajte nešto drugačije: I zvanično ovo je NAJRUŽNIJA sobna biljka

Zlatna puzavica

Bambus
Koristi se u Aziji dugi niz godina jer je simbol sreće i prosperiteta. Po Feng šuiju njegov vertikalni oblik predstavlja drveni element koji utiče na telesnu aktivnost, životnu energiju i vitalnost.

Naziv ove biljke je Epipremnum aureum. Veruje se da je odgovorna za protok dobre energije u domu, ali i da domu u koji se unese donosi sreću i blagostanje.

Biljka novca

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lepa, zelena biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po verovanju donosi novac je krasula.

Pročitajte još: BILJKE vam ne uspevaju: Ovi znakovi ukazuju na to da ih PREVIŠE ZALIVATE

Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… to su sve nazivi za biljku Crassula Ovate. Ona potiče iz Južne Afrike, a naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas