Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уколико желите поврће и цвеће у баштама током јесени размишљајте о садњи: Ове биљке је најбоље засадити у августу

Уколико вам се чини да је рано да сада размишљате о цвећу и поврћу у башти за јесен, ипак није

1658138757_autumn-g1643fba83_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Како би ваша башта блистала шаренилом почетком јесени сада је право време да одлучите о садњи цвећа и поврћа.

Одређеним биљкама је потребно и до два месеца да крену са сазревањем, па је почетак августа идеалан период за садњу. Не одлажите баштенске рукавице јер лепа башта је вредна труда.

Кељ

Потребно је само око два месеца да израсте од семена до биљке спремне за жетву.Уколико желите да вас ово зелено поврће сачека на јесен требало би да размислите о садњи.

Прочитајте још: Не бацајте ПОКВАРЕНО МЛЕКО: Искористите га као одличну ПРИХРАНУ И ЗАШТИТУ БИЉАКА

Хризантеме

Хризантеме пружају веселу боју током кишних дана јесени зато би било најбоље засадити их почетком августа. То ће им дати довољно времена да процветају са првим знацима следећег годишњег доба. Потребно им је јако сунце и добро дренирано земљиште.

Грашак

Грашку је за сазревање потребно око 60 дана, па према томе испланирајте идеално време за његову садњу.

Ирис

Ирис је многима омиљена баштенска биљка савршена за додавање боје у вашој јесењој башти. Воле делимичну сенку и пуно сунца.

Прочитајте још: Сакупљање СЕМЕНА: Како сакупљати и чувати семенке од ваших БАШТЕНСКИХ БИЉАКА

Шаргарепа

Овом коренастом поврц́у може да буде потребно између 50 и 60 дана да сазре. Уверите се да је тло добро дренирано.

Краставац

Уз плодно тло, адекватну воду  и што више светла, краставци почињу са сазревањем за само 50 дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas