· · Коментари: 0

5 ствари које би жене требало да науче од МУШКАРАЦА

Да ли бисте ви послушале "јачи" пол?

1661539231_couple-g3957b3b31_1920.jpg
Фото: пиxабаy

Када говоримо о учењу, не мислимо наравно на враћање у школске клупе, већ на животне лекције које можемо усвојити посматрајући друге. Жене имају обичај да мисле да многе ствари знају боље од мушкараца. И мада то донекле држи воду, то заиста није истина у свакој ситуацији. Шта је са стварима које могу да науче од мушкараца?

Очигледно је да смо другачији, али су управо те разлике оне које нам дају прилику да ствари видимо из другачијег угла, доживљавамо на јединствен начин и носимо се са њима у „женском“ и „мушком стилу“. Иако можда не разумемо често мушко понашање, њихову филозофију и мисли, не можемо да порекнемо да је мушко схватање ствари често врло паметно.

Реците шта мислите

Ако погледамо ка сфери пријатељства, можемо се сложити да постоји много ствари које мушкарци раде боље. Док жене често задржавају за себе оно што их нервира у погледу њихових најбољих пријатељица, мушкарци су они који најчешће кажу шта имају. Резултат? Жене временом постану толико фрустриране да неретко прекину таква пријатељства, док мушкарци разговором о проблему реше ствар и наставе даље. Укратко: реците шта вам је на души, јер томе пријатељи служе.

Фокусирајте се више на ширу слику, а не на детаље

Жене су оне које су често опседнуте детаљима. Могло би се рећи да су опседнуте и детаљима сваког детаља. То неминовно утиче на њихов поглед када је у питању шира слика. Мушкарци с друге стране углавном теже ка томе да сагледају ширу слику, не задржавајући се много на детаљима. Њима је заиста мање стало до појединости, а више до финалног исхода. Када желе да изгладе ствар са вама, њима није битно ко је коме први пришао и рекао извини, докле год је дошло до помирења. Схватате поенту?

Прочитајте још: Да ли бисте пре поверили тајну другу или другарици? Истраживања открила ко су ВЕЋЕ ТРАЧАРЕ, мушкарци или жене

Прескочите трачарење

Фото: Пеxелс

Ако постоји једна ствар коју у вези са девојкама мушкарци изричито не воле, то је склоност ка трачарењу. Заправо, сви тврдимо да то не волимо, па опет то мање или више стално радимо. Мушкарце то излуђује и то не на добар начин. Њима је знатно мање стало до тога шта њихови пријатељи раде и не проводе сате и дане упоређујући се са њима. То је једна ствар коју би заиста девојке требало да „покупе“ од момака.

Немојте се држати негативних осећања

Да ли вам звучи познато: ваш момак вам се због нечег извинио сто пута, али бес у вама и даље гори? У обрнутом случају, мораћете заиста да направите велику грешку да би се ваш момак понашао на исти начин. Иако нам негативна енергија не доноси ништа добро, чини се да се девојке теже опраштају од осећаја беса. Када се мушкарац наљути због нечег на девојку, њему је довољно да она покаже искрено покајање, да би се ослободио беса. Зашто не бисмо учили од њих?

Заузмите се за друге

Мушкарци су дефинитивно спремнији од жена да се заузму за друге. Они се често залажу како за своје мушке, тако и за женске пријатеље. С друге стране, у многим женским колективима припаднице женског пола су често жртве недостатка подршке својих колегиница. Зар је заиста толико тешко пружити подршку другој девојци? Таква услуга је она која се попут бумеранга враћа, када је најпотребнија.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.