· · Коментари: 0
НАСИЛНИК

Ако вам супруг упути неку од ОВИХ 5 ЗАБРИЊАВАЈУЋИХ ИЗЈАВА, знајте да живите са НАСИЛНИКОМ

Злостављач је особа која путем застрашивања, психолошког и физичког притиска присиљава жртву да ради оно што жели.

1598859225_Depositphotos_30646867_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Да бисте прекинули односе са насилником, морате на време да препознате алармантне сигнале.

Ово су сигурни знаци да живите са насилником:

1. Никад нисам срео неког попут тебе.

Након тога почиње да прича о својим бившим, које су изгледа биле најгоре жене на планети.

Прочитајте још: Савети за МАМЕ: Овако ћете вратити самопоуздање после ПОРОЂАЈА

2. Љут сам, јер си ти крива за то.

Ниси га пробудила на време за посао, ниси му скувала омиљени ручак, ниси му купила омиљену марку пива. У сваком случају ти си крива јер си урадила нешто, а њему је то било окидач да те удари.

3. Љубоморан сам јер те толико волим!

Фото: Депозит

Многе жене верују да је љубомора манифестација љубави, а у ствари је манифестација непоштовања партнера, неспособности да се изборите са сопственим комплексима. Ако партнер стално проверава ваш телефон, прислушкује ваше разговоре и прати сваки ваш покрет на друштвеним мрежама, то значи да на вама спроводи психолошки терор.

Прочитајте још: Ако жена жели да буде СРЕЋНА мора имати најмање ДВЕ ТРАЧ ПАРТИЈЕ НЕДЕЉНО!

4. Како се не сећаш тога? Причао сам ти о томе хиљаду пута!

Класична манипулација. Циљ је да се осећате заборавно, безвредно и немоћно.

5. Никад нећеш успети, нема потребе да покушаваш!

Ово је омиљена фраза злостављача, уз помоћ које покушава да обезвреди идентитет своје жртве. Ако је жена слаба и са њом је лако манипулисати, брзо ће се сложити са супругом – сматраће се бескорисном.

Ако живите са насилником, злостављачем од њега ћете чути: „Не треба да идеш на тај разговор за посао, ионако га нећеш добити.“ „Нема потребе да полажеш возачки кад ти ниси створена да возиш кола!“ итд.

Прочитајте још: ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: МУШКАРЦИ више воле КРУПНУ РИБУ, него згодну ЖЕНУ!

Постоје бројне фразе којима партнер прибегава како би манипулисао вама, задржао вас и доминирао. Ако се осећате непријатно у вези или браку, морате да потражите стручну помоћ како бисте безбедно напустили везу или брак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.