· · Коментари: 0
ЕТИКЕЦИЈА

ЧЕТИРИ питања која ПОСТАВЉАЈУ само НЕПРИСТОЈНИ ЉУДИ

Постоје питања која никад не треба постављати другима, јер то није само ствар пристојности, већ могу да увреде и повреде одређену особу, чак и ако нисте имали лошу намеру, сматра стручњак за бонтон Бони Цаи, оснивач програма Beyond еtiquette.

1601737350_Depositphotos_22308583_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Рецимо, није примерено да некога питате зашто изгледа уморно, јер то може погрешно да протумачи. Можда има здравствени проблем, али о томе не жели да разговара са другима.

На листи непристојних питања која задиру у приватност а којег нико није био поштеђен је: "Кад ћеш да се удаш или ожениш?" Звучи безазлено, али треба имати на уму да можда не планира свако породицу.

Прочитајте још: ВАНЗЕМАЉЦИМА смо пре 43 године послали ПЛОЧУ, нећете веровати шта је на њој СНИМЉЕНО!

Следи и оно чувено: "Када ће деца?". Осим што је непримерено, може да изазове болна осећања код оних којима је такво питање упућено.

Никада не питајте "зашто делујеш уморно" ако не знате шта се дешава са човеком.

- Имајте на уму да никад не знате кроз шта пролази особа коју сте то питали - објашњава Цаи. - Можда је недавно имала спонтани побачај или су емотивни партнери покушали да се остваре као родитељи, али у томе нису успели. Можда жена не може да затрудни због здравствених проблема или једноставно пар не жели децу.

Да ли си у вези? Чему такво питање!

Питање о емотивном статусу, односно: Да ли си у вези?, такође може да изазове негативне емоције, јер та особа можда није одушевљена чињеницом што тренутно нема партнера.

Прочитајте још: Шта мислите шта су ПАУВАУ, суамисаунди и ГЛИТЕР ТРЕНС? Одговор ће вас насмејати!

Да ли си се угојила? Ево још једног у низу непријатних питања. Можда су сувишни килограми пријатељице коју дуго нисте видели или колегинице с посла последица физичког или психичког стања, али о томе нерадо говори. Ако мислите да ћете тако некога мотивисати да смрша, добро размислите пре него што поставите питање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.