· · Коментари: 4
ЛЕТО

Друштвене мреже горе: ДОКТОРКЕ окачиле фотографије у БИКИНИЈУ, а МУШКАРЦИ су ЗГРОЖЕНИ

Усред епидемије јавност сматра да је непримерено да докторке објављују своје фотографије са мора, али не због одласка на одмор него зато што су у бикинију.

1596381028_kicislaves.PNG
Лепа и успешна Фото: Instagram,/ screenshot Klicianeves

Да ли сте видели фотографије са хаштагом #medbikini ? Ако нисте - пожурите.

Прочитајте још: Није шминка, нису штикле! Ево који кућни УРЕЂАЈ је ЕМАНЦИПОВАО ЖЕНЕ

Први пут су се докторке досетиле да објаве овакаву фотографију после истраживања из децембра прошле године које се бавило непрофесионалношћу садржаја на друштвеним мрежа међу васкуларним хирурзима. Аутори су написали да би "објављивање неприкладног садржаја могло да утиче на то које ће лаке и болнице пацијенти одабрати".

Разлог за хаштаг #medbikini је сексизам!

Уместо да престану да објављују фотогрфије докторке су наставиле да се управо на тај начин боре против сексизма. Наиме, нико не замера фотографијама које објављују мушкарци.

Докторке и медицинске сестре масовно објављују фотографије упоредо у мантилу и бикинију уз поменути хаштаг и коментар да "брига о пацијенту не зависи од фотографија".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Competente X Competente Minha diversão não anula minha competência #medbikini

A post shared by Klicia Neves (@klicianeves) on

Прочитајте још: ВАНИЛИЦЕ су српски бренд, а јесте ли чули за "САВРШЕНИЛИЦЕ"? МИЛИЦА их је подигла на ВИШИ НИВО (ФОТО)

Чланак "Преваленција непрофесионалног садржаја на друштвеним мрежама међу васкуларним хирурзима" биће објављен у августовском броју "Часописа за васкуларну хирургију". То је био разлог зашто су фотографије током лета буквално запалиле друштвене мреже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.