· · Komentari: 4
LETO

Društvene mreže gore: DOKTORKE okačile fotografije u BIKINIJU, a MUŠKARCI su ZGROŽENI

Usred epidemije javnost smatra da je neprimereno da doktorke objavljuju svoje fotografije sa mora, ali ne zbog odlaska na odmor nego zato što su u bikiniju.

1596381028_kicislaves.PNG
Lepa i uspešna Foto: Instagram,/ screenshot Klicianeves

Da li ste videli fotografije sa haštagom #medbikini ? Ako niste - požurite.

Pročitajte još: Nije šminka, nisu štikle! Evo koji kućni UREĐAJ je EMANCIPOVAO ŽENE

Prvi put su se doktorke dosetile da objave ovakavu fotografiju posle istraživanja iz decembra prošle godine koje se bavilo neprofesionalnošću sadržaja na društvenim mreža među vaskularnim hirurzima. Autori su napisali da bi "objavljivanje neprikladnog sadržaja moglo da utiče na to koje će lake i bolnice pacijenti odabrati".

Razlog za haštag #medbikini je seksizam!

Umesto da prestanu da objavljuju fotogrfije doktorke su nastavile da se upravo na taj način bore protiv seksizma. Naime, niko ne zamera fotografijama koje objavljuju muškarci.

Doktorke i medicinske sestre masovno objavljuju fotografije uporedo u mantilu i bikiniju uz pomenuti haštag i komentar da "briga o pacijentu ne zavisi od fotografija".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Competente X Competente Minha diversão não anula minha competência #medbikini

A post shared by Klicia Neves (@klicianeves) on

Pročitajte još: VANILICE su srpski brend, a jeste li čuli za "SAVRŠENILICE"? MILICA ih je podigla na VIŠI NIVO (FOTO)

Članak "Prevalencija neprofesionalnog sadržaja na društvenim mrežama među vaskularnim hirurzima" biće objavljen u avgustovskom broju "Časopisa za vaskularnu hirurgiju". To je bio razlog zašto su fotografije tokom leta bukvalno zapalile društvene mreže.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.