· · Коментари: 0
нега лица

Како ЈОГУРТ негује лице? Направите маску сами

Са својим бројним благодетима јогурт је увек био неизоставан производ у кухињама широм света.

1618565747_Depositphotos_250693462_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Међутим осим што је повољан по ваше здравље, он је такође добар и за многе проблеме на кожи. Ако још увек нисте одгонетнули све предности јогурта по питању неге ваше коже, останите са нама у редовима који следе. Такође показаћемо вам како да на правилан начин употребите јогурт на свом лицу.

Бенефити јогурта за кожу:

  • Осветљава тон коже – Млечна киселина која се налази у јогурту инхибира синтезу ензима који се одговоран за производњу меланина, супстанце која вашу кожу чини тамнијом. Самим тим јогурт може побољша тонус ваше коже.

Прочитајте још: Шта нисмо знали о шампонирању? Тајна лепе косе

  • Служи као пилинг за кожу – Млечна киселина у јогурту такође помаже при пилингу коже, при чему не доводи до иритација на кожи приликом укањања мртвих слојева коже.
  • Смањује присуство акни на лицу – Истраживања показују да цинк који се налази у јогурту може утицати на смањење акни на лицу.
  • Помаже у лечењу тамних кругова око очију – Такође цинк је одговоран и за ублажавање мрља и ожиљака на лицу. Појава тамних кругова односно подочњака испод очију ефикасно нестаје ако примените маске од јогрута.
  • Одлаже знакове старења коже – Јогурт садржи биоактивне пептидне фракције које поседују антиоксидативна својства. То би значило да је он врло ефикасан у борби против слободних радикала који изазивању старење коже.
  • Бори се против упалних процеса на кожи – Доказано је да јогурт добија битку и против гљивичних инфекција на кожи

Прочитајте још: Савети стручњака: Ево на колико месеци треба да купујете нови веш

Како направити маску са јогуртом?

За ову маску ће вам требати половина мање шоље јогурта и две кашичице меда. Састојке је потребно да помешате и да нанесете равномерно на лице и врат. Оставите да делује најмање 20 минута а потом исперите топлом водом. Ову маску је потребно примењивати једном недељно.

Познато је да мед садржи антимикробна и антиоксидативна својсва која помажу кожи да достигне свој природан сјај, а у комбинацији са јогуртом служи као савршено средство за чишћење, пилинг и негу ваше коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.