Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СРЕЋА

МИЛИЦА зна највећу тајну живота: Рецепт за срећу и открива нама

Душко Радовић је поручио да пре него што кренемо да тражимо срећу, проверимо - можда смо већ срећни. Јер, изрекао је велики књижевник, "срећа је мала, обична и неупадљива, и многи не знају да је виде".

1609770120_MIlica-Stojiljkovic1.JPG
Фото: Приватна архива
Oglas

Зашто је важно да их приметимо, да им се радујемо, да их поштујемо? Како то можемо да будемо срећни ако тако одлучимо, разговарамо са Милицом Стојиљковић, ауторком метода личног развоја "Лепо ми је".

Прочитајте још: Донесите ОВУ новогодишњу одлуку у вези кафе и 2021. године ћете бити срећније!

- Живимо у времену опште буке. Обиље информација и могућности је лепо, али уме да нас заведе да заборавимо ко ми лично заиста јесмо и шта је то што нас чини задовољним особом. И само инсистирање на срећи по сваку цену уме да буде напорно - каже Стојиљковићева.

Рецепт за срећу
Све што је потребно је освестити своје вредности - шта је то што те чини задовољном особом, у шта верујеш, али и своје слабости - јер их свако од нас има. И правити изборе у животу, свесно настојећи да негујеш вредности и превазиђеш слабости. Тако је сваки корак леп и тако увек знаш шта су "ситнице" без којих не желиш да прође нови дан.

Веома е важно да свако од нас пронађе личну меру за срећу. Све што се око нас догађа, може сутра да нестане и промени се. Једино сами себи увек останемо. Ако не негујемо добар однос са собом, нећемо себи никада бити добро друштво, а то, једноставно, није природно.

- Бирамо послове који добро звуче, партнера који изгледа као "добра прилика", пријатеље у чијем је друштву добро бити. И тако изнова радимо оно што споља изгледа као пут ка срећи, а онда се деси да се разочарамо. И то баш зато што нисмо ослушкивали себе изнутра - истиче Стојиљковићева.

Прочтиајте још: Усвојите ову навику, изгледаћете БОЉЕ НЕГО ИКАДА!

Шта значи "лепо ми је, јер тако желим"?

- Сви трошимо здраву виталну енергију на оно на чему нам је пажња. Ако је она усмерена само на страхове, стрес, нелагодности, тамо одлази и витална енергија. И с временом се осећамо истрошено, уморно и безвољно. Зато избор да ти буде лепо јесте лични избор. Не као строги став, већ као свест да бираш на шта желиш да трошиш своју животну енергију - закључује Милица Стојиљковић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas