Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Мислили сте да је лако? Е па није: Седам САВЕТА до савршено обријаних ногу!

Бријање ногу није тако једноставно као што мислимо. Стручњаци дају савете како да имате савршено глатке ноге.

1608542390_Depositphotos_3897762_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Можда сте овладали сопственом техником током година, али ипак, саветујемо вам да прочитате ових неколико савета.

Уколико желите да са лакоћом обријете делове који нису лако доступни или избегнете црвене тачкице које указују на упалу коже, примените неколи савета.

Користите прави бријач

Иако је идеја куповине паковања оних ултра јефтиних бријача заиста примамљива, морате знати да ћете добити управо то што сте и платили. У неке ствари везане за нашу бјути рутину мора се уложити нешто већа количина новца, а бријач је дефинитивно једна од њих.

Прочитајте још: Коса као из салона: Тајна је у само једној ствари!

Када купујете бријач, водите рачуна о броју сечива које има, да ли има хидратантну траку, стационарну или ротирајућу главу.

Радите то на правом месту

Наравно, свима нам се барем једном у животу десило да смо у журби и да немамо времена за темељно бријање са читавим ритуалом који га прати, па смо извукле бријач и почеле да бријемо ноге на суво. Али, суво бријање је један од главних узрока осипа и иритације и никако се не препоручује.

Прочитајте још: За гардеробу бирајте ове ПРИРОДНЕ МАТЕРИЈАЛЕ: Посебно су добри за зиму

Када желите да обријете ноге, требало би да будете под тушем или у кади, јер желите да ваша кожа буде хидрирана, а длачице сасвим мокре.

Купите крему за бријање

Фото: Депозит

Иако сте у прошлости вероватно користиле гел за туширање или регенератор за косу у ове сврхе, саветујемо вам да промените ту навику. Гелови и креме за бријање су специјално формулисани да раде у коњукцији са бријачима и вашом кожом, јер су ултра хидрирајући и лубрикантни. Други производи вам могу брже отупети бријач.

Прочитајте још: Грешке које ће вам визуелно додати килограме: Ове навике промените

Пилинг и ексфолијација

Ексфолијација је корак који највећи број људи прескаче пре бријања ногу, јер не види повезаност ове две активности. Ипак, ово је један од најважнијих корака, који ће вам помоћи да побољшате текстуру и тонус своје коже, уклонити мртве ћелије и спречити настанак ураслих длачица.

Прочитајте још: Алкохол у нези коже: Зашто се користи и која је његова функција?

Мењајте сечиво редовно

Колико често мењате сечиво свог бријача? Онда када се сетите или онда када почне да вас сече? Туп бријач чини далеко више штете него што можете замислити – ваша кожа ће бити далеко више иритирана, посећи ћете се лакше и нећете добити гладак резултат ком сте се надали.

Затежите кожу

Када бријете колена или чланке, обавезно исправите своје ноге како бисте затегли кожу. Тако ће бријач бити у савршеном контакту са кожом пружајући вам глатке резултате. 

Завршите процес хидрирањем

Након бријања, требало би да нанесете умирујућу и хидратантну крему на своју кожу. Бирајте креме које су богате природним уљима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas