· · Komentari: 0
rešenje

Sada svi želimo GUSTE OBRVE: Ove greške utiču da izgledaju tanje

Dobro razmislite pre nego što sledeći put napravite neku od ovih grešaka

1607856463_Depositphotos_183142852_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Sređivanje i oblikovanje obrva kod kuće može biti nezgodno, jer se može i najmanja greška može upropastiti njihov izgled. 

Saznajte koj su najčešće greške koje pravimo sa obrvama.

Zapostavljate negu obrva iznutra prema spolja

Dobro rešenje je serum za obrve kao i ricinusovo ulje, ali treba imati na umu da prave promene događaju se u unutrašnjosti obrva.S obzirom na to da su obrve sastavljene od sitnih dlaka, te dlake su sastavljane od proteina keratina. Zbog toga, dodaci za izgradnju keratina (poput kolagena i biotina) mogu učiniti vaše obrve gušće.

Pročitajte još: Gubljenje kilograma, bore, šećer: Šta se sve menja u našem organizmu tokom zime

Ne pratite vaš prirodni oblik obrva

Kada doterujete oblik obrva, pridržavajte se svog prirodnog oblika. Iako požečite zakrivljeni vrh ili kockasti oblik, stručnjaci preporučuju da pratite svoj prirodni oblik obrve.

Ricinusovo ulje je odlično za obrve.

Ako imate prirodno zaobljenu obrvu, biće vam teško pretvoriti je u drugačiji oblik. Možete ih malo izmeniti kako bi odgovarale određenom obliku, ali nemojte preterivati.

Foto: Deposit

Jako ih čupate

Sama pomisao na čupanje tankih obrva može biti neprijatna, ako to uradite možete oštetiti foliku dlake. A tada ćete onemogućiti vašim obrvama normalan rast, bez obzira što ih mažete serumom.

Pročitajte još: Ako OVO budete radile svakog jutra, muškarci će POLUDETI ZA VAMA!

Ponavljanje ove greške koja je bolna za koren dlake, vremenom povećava mogućnost da neke dlačice nikada ponovo ne izrastu jer je oštećen korena u kojem žive matične ćelije. Umesto bolnog čupanja ili depilacije nežno ih čupajte pincetom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.