· · Коментари: 0
очи

СЈАЈНА СЕНКА је велики тренд, али правимо једну грешку којом угрожавамо ЗДРАВЉЕ ОЧИЈУ: Овако се правилно наноси

Како се безнедно користи сјајна сенка?

1623658157_Depositphotos_229138566_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Не тако давне 90-е биле су познате по сјају и шљокицама од главе до пете. Сијала је коса, шминка, тело, одећа.. касније је мода отишла у другу крајсност мат изгледа, али изгледа је доласком 20-их све поново почело да се мења.

Још увек нисмо у потпуности прихватили, али сјај се враћа. Међутим, са сјајним шминкама треба бити у некој мери и опрезан, посебно када је реч о очима и користит сигурне технике.

Прочитајте још: Како се пере ЦРВЕНА КОСА? Правимо једну важну грешку

Како безбедно користити сјајне сенке за очи?

Требало би да будемо опрезни са блиставим прахом односно сенком за очи која оставље шљокице. Могу да упадну у око, уђу у сузни канал и тиме да иритирају очи.

Сјајна шминка за очи је чест узрок иритације или инфекције рожњаче, посебно за људе који носе контактна сочива. Сјај на сенкама мође да огребе око, слично као песак или прљавштина.

Међутим, то, нравано, не значи да треба да одустанемо од сјајног тренда. 

Прочитајте још: Мањак сна, чести телефонски разговори, врућа вода...Девет навика које уништавају ЛЕП ТЕН

Према стручњацима, све може бити асполутно сигурно уколико се придржавамо правила. Препоручује се употреба козметике која је посебно дизајнирана за очи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 


 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.