· · Komentari: 1
ČUVARKUĆA

Da li će pas ODBRANITI DOM kada niste kod kuće? Snimak dao ZABRINJAVAJUĆ odgovor (VIDEO)

Ovo je pitanje koje postavljaju mnogi vlasnici pasa.

1603876049_Capture-pas-cuvar.JPG
Foto: Printskrin / You Tube / KOIN 6

Većinom uzimamo pse iz razloga jer nam treba društvo, jer želimo sa nekim da se mazimo i šetamo i jer generalno volimo životinje, ali negde na kraju naših želja, leži i zaštita. Svi oni koji imaju pse veruju da će ih njihovi psi zaštititi ako u njihovu kuću uđe provalnik ili neko nepoznat.

Međutim, da li će se to stvarno desiti i da li će naši psi braniti naše domove kada nismo kod kuće? Jedno istraživanje odlučilo je to da otkrije.

Trener pasa posetio je nekoliko porodica i u dogovoru sa njima odlučio da upadne u njhove domove kada oni nisu tu kako bi video kako će njihovi ljubimci reagovati.

Pročitajte još: Da li PAS može da se NALJUTI? Može, a iznenadićete se KOLIKO DUGO može da bude LJUT!

Ono što je usledilo šokiralo je mnoge vlasnike. 90% pasa uopšte nije reagovalo, a neki su "provalnika" dočekali kao da ga znaju i kao da žele da se igraju sa njim. Drugi su lajali i pokazali neku vrstu ratobornosti, ali ipak nisu pokušali da zaustave provalnika.

Ovaj eksperiment pokazao nam je da se ne smemo mnogo oslanjati na naše pse kao zaštitnike, jer ih odgajamo da budu mirni, dobri i druželjubivi. Psi zaštitnici su obično agresivniji psi koji se treniraju za ovakve stvari.

Pročitajte još: PRAVI ČUVAR: PITBUL koji je istreniran da ČUVA DECU (VIDEO)

Vašeg psa možete naučiti da reaguje odbranbeno na ljude koji nepozvani ulaze u kuću, ali za to je potrebno da se konsultujete sa trenerima, koji će vam objasniti kako da to uradite na pravi način i da ne napravite od vašeg psa mašinu za ujedanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.