Oglas
· · Komentari: 1
ZANIMLJIVO

Sedam reči koje Megan Markl i Kejt Midlton nikako ne smeju da izgovre, a mi ih koristimo svakodnevno

Princeze moraju da paze na svoj rečnik

1603962745_princ.jpg
Foto: YouTube printscreen /TIME
Oglas

Megan Markl i Kejt Midlton, morale su da se odreknu mnogih stvari, kada su odlučile da budu deo kraljevske porodice.

Pročitajte još: Otkriveno šta je princ Vilijam šaputao Kejt tokom poslednjeg javnog susreta sa Hari i Megan (VIDEO)

Osim što ne smeju da imaju društvene mreže, moraju da se pridržavaju kodeksa oblačenja, ali najviše moraju da paze na svoje ponašanje. Neke reči zabranjeno im je da koriste, isto kao i ostalim članovima kraljevske porodice. 

Autorka knjige "Watching the English", otkrila je za britanske medije sedam reči koje članovi britanske porodice ne smeju da izgovaraju.

1. Pardon

Članovi kraljevske porodice ne smeju da izgovore ovu reč, pa radije koriste izraz „sorry“.

2. Toalet

Reč francuskog porekla koja se redovno upotrebljava i razumljiva je širom sveta, ali na dvoru je zabranjeno koristiti je, zbog čega za toalet kažu „loo“, što je jedan od oblika engleskih naziva.

 

3. Parfem

Reći nekome na dvoru da vam se dopada kako miriše, u kraljevskoj porodici smatra se nepristojnim i neprikladnim. Tako vojvotkinje nikada neće reći da im se sviđa parfem neke osobe, već će upotrebiti izraz „scent“, što doslovno znači „miris“.

4. Čaj

U engleskoj je ispijanje na poslepodnevnog čaja deo kulture, a Englezi najčešće „poziv na čaj“ koriste kada nekoga žele da pozovu na večeru. Ipak, na dvoru se taj izraz ne upotrebljava tako, već praktikuju da kažu „večera“ ili „obrok“.

5. Dnevni boravak

Iako palata ima mnogo prostorija koje služe kao dnevni boravak, taj termin na dvoru se ne koristi. Kada žele nekome reći da idu u dnevni boravak, koriste izraz „soba za crtanje“ ili britansku verziju engleske reči „living room“, a glasi „sitting room“ što u bukvalnom prevodu znači „soba za sedenje“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ahead of #WorldMentalHealthDay this Saturday, The Duchess of Cambridge visited students at @DerbyUni to hear how initiatives including peer mentoring are supporting students’ mental health during the pandemic. @studentmindsorg, the UK’s student mental health charity, say that the coronavirus pandemic has exacerbated existing challenges facing student mental health, in addition to creating new ones. Even before the onset of COVID-19, both the severity and prevalence of common mental health conditions experienced by young adults was on the increase. However, like the sports societies and nursing students here at Derby, universities are continuing to explore new ways to support their wellbeing. Students across England and Wales now have access to trusted support through the coronavirus pandemic via @studentmindsorg Student Space, a programme that helps students to find support that is available locally at their university, in addition to providing online resources and direct support by phone and text. The 24/7 text support available via Student Space 📱 is delivered in partnership with @GiveUsAShoutInsta, a legacy initiative from the Heads Together campaign and was incubated by The Royal Foundation ahead of its launch in 2019.

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

6. Posh

U engleskom jeziku reč „posh“ označava otmenu osobu, ali na britanskom dvoru izbegavaju upotrebu tog izraza. Za nekoga će, tako, radije reći da je pametan nego otmen.

Pročitajte još: Pobedila je sa Marijom Šerifović, a sada je ispričala nepoznate detalje o sebi

7. Dezert

Kada ih uhvati želja za slatkim, članovi dvora retko će zatražiti dezert. Umesto toga, upotrebiće izraz „puding“.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas