Oglas
· · Komentari: 0
NEGA RUKU

Napravite domaće preparate koji NEGUJU vaše RUKE i NOKTE

Ove namirnice ima svako u kuhinji.

1622468956_skin-care-1122664_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ukoliko imate problema sa suvom i ispucalom kožom ruku ili tankim i lomljivim noktima, napravite ove jednostavne preparate od namirnica koje sigurno imate u kuhinji.

Mešavina maslinovog ulja i limunovog soka idealna je za suve i ispucale ruke. Uveče pre spavanja namažite ruke ovom mešavinom i navucite pamučne rukavice kako bi ulje delovalo tokom noći.

Pročitajte još: Da li ste znali da neke ukrasne biljke imaju LEKOVITA SVOJSTVA? Otkrivamo vam terapiju cvećem...

Za domaći piling pomešajte po kašiku maslinovog i ricinusovog ulja sa kašičicom meda i pola šolje mlevenih oraha. Umasirajte piling na nokte i ruke, pa ga nakon desetak minuta isperite toplom vodom i nanesite masniju kremu ili vazelin.

Nokti gube hidratantnost mnogo brže nego koža, pa je zbog toga potrebno da jednom ili dva puta nedeljno pripremite ovaj domaći piling za učvršćivanje noktiju.

Pasta od krompira i mleka vraća vlažnost koži ruku.

Skuvajte tri krompira, zgnječite ih pa im dodajte malo mleka kako biste dobili smesu sličnu testu. Tako toplu smesu nanesite na ruke i ostavite je da deluje dok se ne ohladi, potom isperite ruke mlakom vodom.

Pročitajte još: Nemojte skidati KOŠTICE iz LUBENICE: Evo zašto je dobro da ih jedete

Blaga kupka od kamilice neguje ruke.

Pomešajte kašiku kamilice i litar vruće vode. Kada se malo ohladi, uronite ruke u posudu i držite ih tako 15-20 minuta, pa ih nežno obrišite peškirom.

Piling od lana i bademovog ulja omekšaće grubu i ispucalu kožu.

Usitnite šaku semenki lana i pomešajte sa kašičicom bademovog ulja. U smesu dodajte malo tople vode i dobro promešajte.

Pilingom masirajte ruke oko 15 minuta, pa ih potom isperite mlakom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas