· · Komentari: 0
NEGA RUKU

Zimi je potrebna dodatna nega kože ruku, EVO I KAKO možete napraviti prirodne preparate kući

Bez odgovarajuće zaštite, koža zimi postaje gruba, hrapava i ispucala

1670245539_shutterstock_1258403494-ruke-nega-.jpg
Photo: Shutterstock

U zimskom periodu, koža naših ruku konstantno je izložena nepovoljnim spoljašnjim uticajima koji dovode do njenog pojačanog sušenja. Stanje naše kože kao i kose, dodatno se pogoršava usled izloženosti vetru, naglim promenama temperature, i niskoj vlažnosti vazduha.

Pored redovne nege ruku, u svoj ritual možete da uvrstite i prirodne preparate koji će vašim rukama pružiti dodatnu negu. To mogu biti specijalne maske, komercijalne ili napravljene kući, koje sadrže aktivne sastojke čija je uloga da hrane i hidriraju suvu i osetljivu kožu.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: BRZA PUNĐA u opuštenom stilu, po uzoru na poznate svetske zvezde: Frizer Kim Kardašijan, pokazuje KAKO (VIDEO)

Da biste u ovom nepovoljnom periodu godine sačuvali delikatnu kožu svojih ruku i održali je gipkom, mekom i hidriranom, dovoljno je da pratite svega nekoliko korisnih saveta:

– Masku za ruke pripremite od jedne kašike meda i isto toliko maslinovog ulja. Nanesite smesu na mokre ruke pa navucite plastične rukavice. Ostavite da smesa deluje oko pola sata, pa onda isperite mlakom i na kraju hladnom vodom. Ne zaboravite posle maske na ruke da nanesete kvalitetnu hidrantnu kremu.

– Za izrazito suve ruke, napravite masku od maslinovog ulja, jednog žumanceta i malo limunovog soka. Mešajte dok se smesa ne ujednači, pa je nanesite na ruke. Držite je oko 15 minuta, potom je isperite prvo mlakom, pa hladnom vodom i namažite odgovarajućom kremom.

– Hidrantnu masku za ruke napravite od pola banane, kašike meda i dve kašike pavlake. Kada je nanesete, umotajte ruke u plastičnu kesu ili celofanske rukavice i držite tako što duže, ako možete i sat vremena, pa ih tek onda operite toplom vodom. Odmah ćete da primetite promene na koži vaših ruku koje će biti meke, nežne i svilenkaste na dodir. 

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: Napravite masku od badema za svaki tip kože: Za hidrataciju i blistav ten (RECEPT)

Hidratantnu kremu moramo nanositi više puta u toku dana za maksimalne efekte (5–6), pa su mala pakovanja za tašnu veoma pogodna kako bi se krema uvek našla pri ruci. Pored toga, kremu uvek treba utrljati u zanoktice, kao i na nokte, jer se i oni jednako suše u toku zime.
 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.